Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μόνιμη Στρατιωτική Δύναμη σε Νησίδες (;)…Αλλά αυτό είναι που μας χρειάζεται στο Αρχιπέλαγος;


karpathos-1024x575
Την απόφαση για Μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, φέρεται να έλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με  πληροφορίες στη νησίδα θα σταθμεύει πλέον Μόνιμη Στρατιωτική δύναμη, ενώ το ελικόπτερο που πετάει μία φορά την εβδομάδα από τη Χίο δεν θα πραγματοποιεί απλή πτήση πάνω από τη νησίδα «Πασάς», αλλά θα προσγειώνεται στο ελικοδρόμιο που θα διαμορφωθεί.

Αλλά εδώ εμείς αν δεν μας πέφτει λόγος θα διαφωνήσουμε …Και αν αύριο οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο σε μια άλλη νησίδα τι θα κάνουμε ; θα στήσουμε και εκεί μερικούς  άνδρες και ένα φυλάκιο;
Πόσο καιρό μπορούν να αντέξουν σε ένα Ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό ; και δεν κάνουμε λόγο για επιχείρηση των  Ειδικών Δυνάμεων  που μπορεί να επιχειρηθεί ανά πάσα στιγμή !
aaakarpathosxartesa
Πώς το ΓΕΕΘΑ είναι σίγουρο ότι στόχος είναι οι Οινούσσες και δεν είναι κίνηση παραπλάνησης ; Αν αύριο ο στόχος γίνουν που έχουν γίνει  οι ν.ανθρωποφάγοι θα κάνουμε και εκεί διασπορά Δυνάμεων ; Πως θα γίνεται η τροφοδοσία και η αλλαγή των ανδρών της Φρουράς  και για πόσο χρονικό διάστημα ;
image.ashx
Άποψη  και εκτίμηση μας είναι ότι χρειάζεται μια Μόνιμη Δύναμη Αποτροπής που έχουμε ήδη τη Δύναμη Δ’ που μπορεί και πρέπει να κάνει ασκήσεις όχι τη Δοκό της Ύδρας αλλά στο Αιγαίο και στα νησιά και μικρονήσια !DSC01583-1024x768
Η Δύναμης Δ έχει και την εμπειρία τέτοιων επιχειρήσεων ΚΑΙ μπορεί να φτάσει άμεσα και παντού !Αποτελείται δε από Μαχητές και όχι από απλούς Νεοσύλλεκτους , άνδρες άπειρους και εύκολους στόχους στους Επαγγελματίες των Καταδρομικών Δυνάμεων της Τουρκίας !
Να ενεργοποιηθεί άμεσα η Δύναμης «Δ» και να κάνει μια σειρά Ασκήσεων με συγκεκριμένο σενάριο αποτροπής και ανακατάληψης βραχονησίδα αλλά και καταστροφή των Εχθρικών Δυνάμεων που θα επιχειρήσουν οπουδήποτε στο Αιγαίο !
image.1ashx
Να ενεργοποιηθούν και οι κατά τόπους Έφεδροι και ειδικά οι Καταδρομείς που γνωρίζουν άριστα την περιοχή και μπορούν αν ενταχθούν άμεσα σε Αγώνα αποτροπής !
Διαφορετικά αν στήσουμε και από ένα μικρό Φρούριο σε κάθε νησί και βραχονησίδα το παιχνίδι έχει χαθεί πριν ακόμη αρχίσει!
Βετεράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.