Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αμερικανική πρόκληση στη Ρωσία! Κινδύνεψαν επιβατικά αεροσκάφη!!!


aer-708_11

Μια πραγματική απειλή για δυο επιβατικά αεροπλάνα αποτέλεσε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο πέταξε πάνω από τη ρωσική μεθόριο κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στις 22 Μαΐου, καταγγέλλει η Μόσχα ζητώντας εξηγήσεις από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Russia Today, που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ, τα αμερικανικά κατασκοπευτικά πραγματοποιούν πτήσεις στη ρωσική μεθόριο σχεδόν σε καθημερινή βάση.
«Ωστόσο, αυτή τη φορά το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος προκάλεσε πραγματική απειλή σύγκρουσης με επιβατικά αεροπλάνα, που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης.
Το αμερικανικό αεροσκάφος τύπου RC-135, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, απογειώθηκε από τη βάση Καντένα στη νήσο Οκινάουα κάνοντας αναγνωριστική πτήση στα 10.000 μέτρα πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας έχοντας όλους τους αναμεταδότες εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για μια συσκευή υπεύθυνη για την εκπομπή ενός σήματος εντοπισμού.
Ο Κονασένκοφ πρόσθεσε πως ενώ το RC-135 προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα βρέθηκε πολύ κοντά σε δύο επιβατικά αεροσκάφη, ένα της γερμανικής KLM που εκτελούσε πτήση Τόκιο – Άμστερνταμ και ένα της ελβετικής Swiss Airlines από Τόκιο με προορισμό τη Ζυρίχη.
«Το πλήρωμα του αεροσκάφους της Swiss Airlines ζήτησε από τους Ρώσους ελεγκτές στην πύργο ελέγχου του Βλαντιβοστόκ για οπτική παρατήρηση του τετρακινητήριου αεροσκάφους αγνώστου προέλευσης, το οποίο τους πλησίαζε», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.
«Αφού εκτίμησαν την κατάσταση, ώστε να αποφευχθεί μία επικίνδυνη προσέγγιση του επιβατικού με το κατασκοπευτικό, οι ελεγκτές έδωσαν εντολή στο πλήρωμα του ελβετικού αεροσκάφους να αλλάξει πορεία και να χαμηλώσει το επίπεδο πτήσης του», εξήγησε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.