Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ» ΤΟΥΡΚΟΥΣ- ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


rejim-gucleri-turkmendagi-na-kara-harekati-basla-2171084

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από νωρίς το πρωί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, άρχισε από τον συριακό στρατό μεγάλη επίθεση-επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εστιών δράσης των τουρκικών στοιχείων που δρουν στην Συρία.

Όπως αναφέρεται, το καθεστώς του Άσαντ άρχισε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή βόρεια της Λαττάκειας, στο όρος Türkmendağı όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των τουρκόφωνων. Από το πρωί η περιοχή βομβαρδίζεται συνεχώς από πυραύλους και ο συριακός στρατός προελαύνει στις πόλεις Kelez και Karaman καταδιώκοντας τους Τουρκόφωνους που στηρίζονται από την Άγκυρα.
Οι εκρήξεις από τις ρουκέτες και ο θόρυβος από την συριακή προέλαση φτάνουν μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας ανησυχία στις συνοριακές περιοχές καθώς πλησιάζουν τα συριακά στρατεύματα.
Οι Σύριοι διάλεξαν την μέρα για να διενεργήσουν την επιχείρηση εκκαθάρισης, μια μέρα που η Τουρκία εξέλεξε τον νέο πρωθυπουργό-μαριονέτα του Ερντογάν, όπως τον ονόμασαν πολλοί στην Τουρκία, τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.