Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ καταφτάνει στην Ελλάδα ο Ρώσσος Πούτιν την στιγμή που οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο


vardakas

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΣΗΜΕΙΟΝ των καιρών μας :
ένας δημοφιλής στους Έλληνες Ρώσσος Πρόεδρος καταφτάνει στην Ελλάδα εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών στιγμών ανήμερα της εορτής ενός μεγάλου δημοφιλούς στους Ορθοδόξους Έλληνες Αγίου , του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ.

Στις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής φθάνει στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
¨Αύριο το μεσημέρι φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και επικεφαλής μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Από το αεροδρόμιο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος, συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί στις Καρυές ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος θα βρίσκεται στον Αθω από αύριο. Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος.¨
¨Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου¨
Οι Ρώσσοι όμως άφησαν μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη σε εμάς τους Έλληνες, ένα λαμπρό παλληκάρι τους που έγινε το αγαπημένο παλληκάρι του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και αξιαγάπητο σε εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ.
¨Ο Όσιος Ιωάννης γεννήθηκε σε ένα χωριό της λεγομένης Μικράς Ρωσίας, περί το 1690 μ.Χ., από γονείς ευλαβείς και ενάρετους.
Όταν έφθασε σε νόμιμη ηλικία στρατεύθηκε, ενώ βασίλευε στη Ρωσία ο Μέγας Πέτρος.
Έλαβε μέρος στον πόλεμο που έκανε εκείνος ο τολμηρός τσάρος εναντίον των Τούρκων κατά το 1711 μ.Χ., και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Τατάρους.
Οι Τάταροι τον πούλησαν σε έναν Οθωμανό αξιωματικό Ίππαρχο, που καταγόταν από το Προκόπιον της Μικράς Ασίας, το οποίο βρίσκεται πλησίον στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.
Ο αγάς τον πήρε μαζί του στο χωριό του.
Πολλοί από τους αιχμαλώτους συμπατριώτες του αρνήθηκαν την πίστη του Χριστού και έγιναν Μουσουλμάνοι, είτε γιατί κάμφθηκαν από τις απειλές, είτε γιατί δελεάστηκαν από τις υποσχέσεις και τις προσφορές υλικών αγαθών.
Ο Ιωάννης, όμως, ήταν από μικρός αναθρεμμένος με παιδεία και νουθεσία Κυρίου και αγαπούσε πολύ τον Θεό και την πίστη των πατέρων του.
Ήταν από εκείνους τους νέους, όπου τους σοφίζει η γνώση του Θεού, όπως κήρυξε ο σοφός Σολομών, λέγοντας: «Ο δίκαιος είναι γνωστικός και στη νεότητά του. Διότι τιμημένο γήρας δεν είναι το πολυχρόνιο, ούτε μετριέται με τον αριθμό των ετών. Η φρονιμάδα πιο νέους ανθρώπους είναι σεβάσμια ωσάν να είναι φέροντες και ο καθαρός βίος τους κάνει ωσάν να είναι γέροντες πολύμαθοι».
Έτσι, λοιπόν, και ο μακάριος Ιωάννης, έχοντας την σοφία που δίδει ο Θεός σε εκείνους που τον αγαπούν, έκανε υπομονή στη δουλεία και στην κακομεταχείρηση του αφέντη του και στις ύβρεις και τα πειράγματα των Οθωμανών, οι οποίοι τον φώναζαν «κιαφίρη», δηλαδή άπιστο, φανερώνοντάς του την περιφρόνηση και την απέχθειά τους.
Στον αφέντη του και σε όσους τον παρακινούσαν να αρνηθεί την πίστη του, αποκρινόταν με σθεναρή γνώμη ότι προτιμούσε να πεθάνει, παρά να πέσει σε τέτοια φοβερή αμαρτία.¨
Έτσι λοιπόν έχουμε από την μια πλευρά έναν ΑΓΙΟ που πολέμησε τους Τούρκους και μετά πολέμησε στην Αγιοπνευματική στράτα του ΘΕΟΥ για να χαριτωθεί και από την άλλη πλευρά έχουμε ένα Ρώσσο πρόεδρο που σκέφτεται να πολεμήσει τους Τούρκους.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.