Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ…


saray

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν νέο αμερικανικό «χαστούκι» στην Τουρκία ερμηνεύτηκε από πολλούς Τούρκους σχολιαστές η αναγκαστική ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στις ΗΠΑ, για τις 2-6 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το ταξίδι ουσιαστικά ματαιώθηκε μετά την άρνηση να δουν τον Τούρκο πρωθυπουργό ο πρόεδρος Ομπάμα αλλά και ο αντιπρόεδρος Τζων Μπάιντεν. Σαν δικαιολογία προβλήθηκε το βεβαρυμμένο πρόγραμμα και των δυο αντρών, κάτι που φυσικά δεν το «έχαψαν» στην Άγκυρα.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σαν συνέχεια της ψύχρανσης των σχέσεων των δυο χωρών παρά την συνάντηση Ερντογάν Ομπάμα τον περασμένο μήνα στην Ουάσιγκτον, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος συνέστησε στον Τούρκο συνάδελφο του να… πάψει να ασκεί λογοκρισία στα ΜΜΕ και να στέλνει φυλακή όσους δημοσιογράφους κάνουν αντιπολίτευση στο καθεστώς του.
Ο κύριος όμως λόγος αυτής της ψύχρανσης είναι το ζήτημα των Κούρδων της Συρίας, με τους οποίους οι Αμερικανοί συνεργάζονται άμεσα και στρατιωτικά ενώ η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκράτη και συνέχεια του ΡΚΚ.
Στην τουρκική πρωτεύουσα τώρα ελπίζουν στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου για να αλλάξει το κλίμα.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.