Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι σχέσεις με το Ισραήλ,η αιτία της σύγκρουσης,του εβραικής καταγωγής Νταβούτογλου με τον ασυγκράτητο ισλαμιστή Ερντογάν!!!


imagehandler

Όλα ξεκίνησαν με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους su-24,από την Τουρκία.
Η διαφαινόμενη τότε σύγκρουση,πανικόβαλε εκείνα τα »μετριοπαθή»στελέχη του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ,τα οποία και έψαξαν ερείσματα ώστε να ενισχυθεί η τουρκική περιφερειακή διασυμμαχική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Πρόθυμος διαμεσολαβητής για την συγκεκριμένη κίνηση ο αμερικανικός παράγοντας,ο οποίος και έπαιξε όλο αυτό το διάστημα τον ρόλο του κουμπάρου.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών,που είχαν ένθερμο παρασκηνιακά(για να αποφύγει ακριβώς την οργή Ερντογάν) υποστηρικτή,τον εβραικής καταγωγής Νταβούτογλου(κατάγεται από οικογένεια εξισλαμισθέντων Εβραίων),ήταν οι μαζικές συναντήσεις,σε Άγκυρα,Τελ-Αβίβ και στο εξωτερικό,πολυάριθμων αντιπροσωπειών των δυο χωρών.
Πάντα σε όλες τις περιπτώσεις,αυτός που τορπίλιζε,εξ’αιτίας της Γάζας,την ολοκλήρωση των συνομιλιών για την αποκατάσταση των σχέσεων των 2 χωρών,ήταν ο Ερντογάν και ο σκληρός ισλαμικός πυρήνας του ΑΚΡ.
Αμερικανοί και Ισραηλινοί,πέραν των σκληρών δηλώσεων του Νταβούτογλου κατά των σιωνιστών,βρήκαν στο πρόσωπο του Τούρκου πρωθυπουργού,έναν πανούργο πραγματιστή ισλαμιστή,στον οποίο και μπορούσαν να ελπίζουν στο μέλλον για την ανατροπή Ερντογάν.
Οι μηχανισμοί ισλαμικής αυτοπροστασίας που ο Τούρκος πρόεδρος έχει εγκαταστήσει στην χώρα,λειτούργησαν,ο Νταβούτογλου στοχοποιήθηκε,όχι γιατί αποτελεί κίνδυνο για τον Ερντογάν,αλλά για να σταλεί το μήνυμα σε ΗΠΑ και Ισραήλ,να μην κάνουν απλά όνειρα.Ο Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού,ο ιστός που ο Νταβούτογλου προσπάθησε να στήσει με σκοπό την σταδιακή ενδυνάμωση του,σε συνεργασία με φιλοαμερκανικά και φιλοισραηλινά στοιχεία των των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,κατέρρευσε.
Η σουλτανική ιδεολογία του απόλυτου ηγεμόνα επί της γης,που τρέχει στο αίμα του Ερντογάν και υποστηρίζεται απο το μεγαλύτερο τμήμα των Τούρκων,δεν επιδέχεται εγκατάληψη των σουνιτών της Παλαιστίνης,δεν επιδέχεται πλήγμα στο γόητρο του,έστω με την παραμικρή υποχώρηση.
Η αυτονόμηση Νταβούτογλου με τις ευλογίες των ΗΠΑ,απέτυχε.Το πως θα επιχειρήσει να »ντοπάρει»τους απογόνους των γενιτσάρων ο σουλτάνος,θα πρέπει να μας απασχολεί,καθώς ήδη το Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι.
dioptra-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.