Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


mete cumhur

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τους πρώτους που δέχτηκε από εκτός Τουρκίας ο Ερντογάν στην τουρκική προεδρία μετά την σημαντική κυβερνητική αλλαγή στην Τουρκία, δεν ήταν άλλοι από τους δυο ψευομουφτήδες της Δ. Θράκης, γεγονός που δείχνει μια προτεραιότητα που δίνει ο Τούρκος πρόεδρος στην περιοχή αυτή που αποκτά τεραστία γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία .

Το πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Δ. Θράκης, ψευτομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, δέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο του Beştepe. Παρών και ο γαμπρός του Ερνογάν, ο Berat Albayrak, υπουργός Ενέργειας Τουρκίας με ότι αυτό σημαίνει για την Δ Θράκη.
Στην συνάντηση συζητηθήκαν πολλά θέματα που απασχολούν άμεσα την «τουρκική», όπως αναφέρουν, μειονότητα της Δ Θράκης.
Στην συνάντηση τονίστηκε ότι η Τουρκία σαν εγγυήτρια της συνθήκης της Λοζάνης έχει άμεσο λόγο στις εξελίξεις της Δ Θράκης και στην επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας.
Δηλαδή με λίγα λόγια, το γνωστό τουρκικό «βιολί», που τώρα όμως αποκτά ξεχωριστή σημασία με τα νέα ενεργειακά και όχι μόνο δεδομένα της περιοχής.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.