Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


fft99_mf7071984

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλούς προβληματίζει η είδηση ότι μετά την απόρριψη των Αμερικανών της ρωσικής πρότασης για κοινή επιχείρηση βομβαρδισμού κατά της ισλαμικής οργάνωσης Nusra στην Συρία, υψηλότατος Αμερικανός στρατηγός επισκέφτηκε «μυστικά» την Συρία, όπου έμεινε επί 11 ώρες και είχε επαφές με τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Στρατηγός της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Joseph Votel, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Συρία σε μη ανακοινώσιμη επίσκεψη μαζί με ένα επιτελείο στρατιωτικών συμβούλων.
Ο Joseph Votel είχε επαφές με την ηγεσία της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά και με την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας, γεγονός που έχει θορυβήσει την Άγκυρα. Όπως αναφέρεται, ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι επιχειρήσεις κατά του ISIS και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις.
Στις επαφές αυτές ο υπαρχηγός των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, Kahtraman Hasan, ζήτησε από τους Αμερικανούς όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα και πυραύλους για τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ήδη βρίσκονται στην Συρία περί του 200 Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους και προβλέπεται η δύναμη αυτή να αυξηθεί, εν όψει της εντατικοποίησης των πολεμικών επιχειρήσεων.
Εντωμεταξύ σήμερα το πρωί όπως έγινε γνωστό από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων İrna, δύναμης Ειδικών Δυνάμεων των Τούρκων παραβίασε τα συριακά σύνορα και ήρθε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του ISIS που έβαλλαν με ρουκέτες στο τουρκικό έδαφος.
Εν ολίγοις ένας απερίγραπτος… «μύλος», που θα βγάλει και άλλα εκατομμύρια πρόσφυγες!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.