Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΕΣ» ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «Efes Tatbıkatı 2016»


φοτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στιγμές ένταση στο Αιγαίο στην ευρύτερη περιοχή της Χίου και της Σμύρνης καθώς ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» που έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για ένα μήνα με στόχο τί άλλο; Μα φυσικά τα ελληνικά νησιά και ειδικότερα τις Οινούσσες αφου η άσκηση διεξάγεται πολύ κοντά τους.

φοτο2
Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και την νήσο Πασάς όπου η Αθήνα πρόσφατα έστειλε μόνιμη φρουρά και έφτιαξε ελικοδρόμιο μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες.
φοτο3
Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα θέτοντας σε ετοιμότητα τις ελληνικές ΕΔ το ΥΠΕΘΑ αλλά και το ΥΠΕΞ το οποίο ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο όπως ένα πιθανό διπλωματικό επεισόδιο
φοτο4
Σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου με έναρξη στην περιοχή Seferihisar Doğanbey στην Σμύρνη.
φοτο6
Την άσκηση αναμένεται να την παρακολουθήσουν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτολγου.
basbakan-erdogan-efes-tatbikatini-izledi_9854
Αναμένωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.