Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


sozde-soykirim-kararina-destek-gosterisi-2198495

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη οργή προκαλεί στην Τουρκία μια φωτογραφία που δημοσιεύεται σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ, έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο, την ώρα που ψηφίζονταν η αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής και η οποία έδειχνε αρμενικές, κουρδικές, ασσυριακές και ελληνικές σημαίες να πανηγυρίζουν.

Μάλιστα την πιο έντονη ρόγα προκάλεσε η παρουσία των κουρδικών εμβλημάτων και διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι οι Έλληνες και οι Αρμένιοι συμπλέουν με την κουρδική τρομοκρατία.
Η ψήφιση της αναγνώρισης της γενοκτονίας από το γερμανικό κοινοβούλιο αν και αναμένονταν, φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα «χωνευτεί» από τους Τούρκους.
Αλλά το πιο επίμαχο είναι ότι όπως πάντα οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους γιατί με την Γερμανία δεν μπορούν να κάνουν πολλά «παιχνίδια» και εδώ για άλλη μια φορά βρέθηκαν όλοι αυτοί συν τους Έλληνες που πανηγύριζαν το γερμανικό ψήφισμα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.