Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΓΑΣ «ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ» ΤΟΥ… ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!


4242424

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μέγας «ευεργέτης» του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης παράδοξο και παράλογο.
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις της τουρκικής εφημερίδας  Cumhuriyet, από την Γερμανία και την Ιταλία, δυο κατ’ έξοχη πελάτες του τουρκικού τουρισμού, η αντιδημοκρατική πολιτική του Ερντογάν που έχει προκαλέσει και τον εσωτερικό αιματηρό πόλεμο με του Κούρδους, έχει αποτρέψει χιλιάδες τουρίστες από αυτές τις χώρες να επισκεφτούν την Τουρκία και επιλέγουν για φέτος τις διακοπές τους να τις κάνουν στην γειτονική Ελλάδα.

44
Χαρακτηριστικό είναι πως μεγάλο ξενοδοχείο της Αττάλειας, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, έχει πάρει μήνυμα από έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί φέτος εξ’ αιτίας του Ερντογάν, που τον χαρακτηρίζουν σαν στυγνό δικτάτορα, θα επιλέξουν για τις διακοπές τους όχι την Αττάλεια αλλά τα ελληνικά νησιά.
Αλλά και στην Ιταλία, σε εβδομάδα τουριστικών πρακτόρων η κατάσταση για την Τουρκία είναι απογοητευτική. Σε τουριστική έκθεση που έγινε στο Μιλάνο, οι περισσότεροι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, έχουν δηλώσει ότι εξ’ αιτίας της αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν που έχει προκαλέσει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία, θα επιλέξουν για φέτος να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την μεγάλη κρίση με την Ρωσία, που προκάλεσε ο ίδιος ο Ερντογάν και η οποία έχει αποτρέψει εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους τουρίστες να επιλέξουν για φέτος την Ελλάδα, αναδεικνύει τον Τούρκο πρόεδρο σαν τον… μεγαλύτερο «ευεργέτη» του ελληνικού τουρισμού.
Μήπως να… του στείλουμε και λουλούδια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.