Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ… ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

foto

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν έχει κοπάσει η μεγάλη οργή της Τουρκίας από το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, με το οποίο αναγνωρίστηκε η αρμενική και όχι μόνον γενοκτονία της Ανατολής, στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Εκείνο που προκαλεί την μεγαλύτερη οργή στα τουρκικά ΜΜΕ, είναι οι αυτός που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της γενοκτονίας και στην καταδίκη της Τουρκίας είναι ο Τούρκος, Cem Özdemir, συναρχηγός του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων. Ήδη πολλές τουρκικές εφημερίδες αφού τον χαρακτηρίζουν σαν προδότη, ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να του αφαιρεθεί η τουρκική ιθαγένεια και να του απαγορευτεί είσοδος του στην Τουρκία.
Αλλά το εκπληκτικό δεν είναι ότι ο Cem Özdemir πρωτοστάτησε στην καταδίκη της Τουρκίας. Το εκπληκτικό είναι ότι συνολικά 11 βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, που είναι τουρκικής καταγωγής, ψήφησαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας και της καταδίκης της Τουρκίας.
resized_7bd62-0552da891
Μάλιστα μια από τις Τουρκάλες βουλευτίνες της γερμανικής βουλής, η Aydan Özoğuz, απαντώντας στις τουρκικές κατηγορίες περί προδοσίας δήλωσε ότι δεν αισθάνεται Τουρκάλα με την σημερινή ισλαμιστική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και ότι είναι βουλευτίνα του γερμανικού και όχι του τουρκικού κοινοβουλίου. «Χαστούκι» στις τουρκικές κατηγορίες.
Η Aydan Özoğuz προχώρησε ακόμα περισσότερο και ζήτησε από την σημερινή Τουρκία να αναγνωρίσει την ιστορία και την μεγάλη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής, (ας πάρουν μαθήματα μερικοί δικοί μας), αν θέλει να είναι ένα σύγχρονο κράτος και ένα κράτος υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κόλαφος ο Ερντογάν και η “παρέα” του!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.