Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Tαπεινώθηκε ο Ερντογάν: έστειλε επιστολή συγγνώμης στον Πούτιν για την κατάρριψη του Su-24


erdogan-putin
Ο ρώσος πρόεδρος έλαβε μαι επιτολή συγγνώμης από τον Ερντογάν για την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά στα τουρκοσυριακά σύνορα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου τον Ντμίτρι Πεσκόφ.Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το μήνυμα του Τούρκου ηγέτη αναφέρει τη λέξη « συγγνώμη », και αποκαλεί στρατηγικό εταίρο της Άγκυρας τη Μόσχας και τονίζει ότι η χώρα του δεν θα ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.tvzvezda 27.6.16 Η επιστολή έχει απολογητικό χαρακτήρα.
Cashshi
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι ο ρώσος πρόεδρος  Vladimir Poutine στην επιστολή που δέχθηκε από τον τούρκο ομόλογό του  Recep Tayyip Erdogan, ο τελευταίος του αναφέρει τη συγγνώμη του για το θάνατο του πιλότου του βομβαρδιστικού  Su-24 που καταρρίφθηκε από την τουρκική αεροπορία εντός του συριακού εναέριου χώρου.Αυτά ανέφερε ο Dmitry Peskov, και τόνισε ότι η Άγκυρα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την αντιμετώπιση των κρίσεων στην περιοχή και στην μάχη κατά της τρομοκρατίας. και ότι επιδιώκει την επανασυμφιλίωση.
Ο εκπρόσωπος τύπου ανέφερε επίσης ότι ο Ερντογάν, εξέφρασε  το ενδιαφέρον του για τη διευθέτηση της κατάστασης αναφορικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ενώ  εξέφρασε και τα βαθιά συλλυπητήρια του και τη συμπάθεια του στους συγγενείς του  αδικοχαμένου πιλότου Oleg Bischof όπως και τη λύπη του για το συμβάν με το αεροπλάνο, το οποίο έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου, και τόνισε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη  να κάνει ό, τι μπορεί για να αποκαταστήσει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας,
« Δεν είχαμε ποτέ την επιθυμία ή την πρόθεση να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος που ανήκε στη Ρωσία  » lαναφέρεται στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στο site Internet του Κρεμλίνου.
Ο Erdogan υπογράμμισε ότι  « η τουρκική πλευρά ανέλαβε όλους τους κινδύνους και κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να επνακτήσει το σώμα του ρώσου πιλότου από τη συριακή αντιπολίτευση για να διακομιστεί στη Τουρκία. « . και προσθέτει ότι του αποδόθηκαν όλες οι οφειλόμνες θρησκευτικές και στρατιωτικές τιμές.Αανφέρει ότι η Τουρκία συμπεριφέρθηκε στην οικογένεια του πιλότου σαν να είναι μια οικογένεια τουρκική και ότι είναι έτοιμη ν΄αναλάβει .όλες τις πρωτοβουλίες για ν΄ανακουφίσει  τον πόνο της….»Διαβεβαιώνει ότι μια έρευνα έχει διαταχθεί κατά του υπόπτου αναφορικά με το θάνατο του πιλότου(rt )
update Ο πρόεδρος της επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Aσφάλειας και Aμυνας, Viktor Zubkov επιβεβαίωσε ότι η συγγνώμη Ερντογάν στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη δολοφονία του Ρωσου πιλότου του SU-24 το Νοέμβριο δεν επαρκεί για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
«Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η απολογία Ερντογάν είναι το πρώτο βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων, αλλά δεν αρκεί. Εναπόκειται στην Τουρκία η λήψη πρόσθετων μέτρων για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στην προτέρα κατάσταση.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.