Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Με διάταγμα κλείνουν όλες οι στρατιωτικές σχολές στην Τουρκία και απολύονται άλλοι 1389 στρατιωτικοί


Turkey: More military expelled, military schools closed
Όλες οι στρατιωτικές σχολές κλείνουν στην Τουρκία και άλλοι 1389 στρατιωτικοί απολύονται  για διασυνδέσεις τους με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιούλη σύμφωνα με ένα διάταγμα που με τη μορφή του κατ΄επείγοντος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης ΦΕΚ στις 31 Ιούλη.

Αυτή η κίνηση επήλθε αφότου ο Recep Tayyip Erdoğan προανήγγειλε ότι πολλές τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) και τα μέτρα θα προσβλέπουν στο να τεθεί ο στρατός υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το διάταγμα που ετοίμασε η κυβέρνηση οι Ακαδημίες πολέμου, οι Στρατιωτικές Σχολές και Υπαξιωματικών κλείνουν  ενώ η Gülhane Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία και τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα περνούν στο Υπουργείο Υγείας.Ένα νέο πανεπιστήμιο που καλείται Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας ιδρύθηκε υπό  το Υπουργείο Άμυνας για την εκπαίδευση στελεχών.Με τις πρόσφατες απολύσεις ο αριθμός των στρατιωτικών  που απολύονται από τον τουρκικό στρατό ανέρχεται πλέον σε πάνω από 3.000 μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
 Οι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στην εκδίωξη  1.684 στρατιωτικών στελεχών μετά το πραξικόπημα  συμπεριλαμβανομένων 149 στρατηγών και ναυάρχων.Σύμφωνα με το διάταγμα, ο στρατός ξηράς , οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας εφ΄εξής θα υπάγονται  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.hurriyet ,aa 31.7.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.