Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σήμερα Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 : Η μνήμη "τρέχει" ξανά. "Καλπασμός" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σήμερα στην Κύπρο!



Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας :
Όταν οι "αλήτες", διδάσκουν ιστορία. Ανασκόπηση της πορείας Ελευθερίας - μνήμης Ισαάκ Σολωμού. Βερολίνο Λευκωσία 2016. Απλά επικό.
με το νέο,  (τελευταίο) ΚΑΛΕΣΜΑ, στην Κύπρο


Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Ιουλίου :




Δείτε το βίντεο για το αποψινό κάλεσμα :
https://youtu.be/Aq0GrmQ7tis
(το βίντεο βρήκαμε εδώ)
Συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες στην πορεία που επέλεξαν κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη να φοράνε όλοι τρύπια και σχισμένα τζιν, δείχνοντας την απαξίωση τους για την δικαιοσύνη και το ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να φέρουν το βάρος της ευθύνης για την παράδοση από το ψευδοκράτος των δολοφόνων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.


Οι χαμηλές προσδοκίες των μοτοσικλετιστών επαληθεύτηκαν όταν ο Πρόεδρος κ.Νίκος Αναστασιάδης  στα εύλογα ερωτήματα των μοτοσικλετιστών
"υποστήριξε ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι, 
ενώ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να καταθέσει ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά τις τρέχουσες συνομιλίεςτην παράδοση των δολοφόνων του Τάσου Ισάκ και του Σολωμού Σολωμού στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Τονίζεται ότι ο δολοφόνος του Σολωμού, Kenan Akin, ο οποίος καταζητείται από την Interpol, πρόκειται να υποβάλει υποψηφιότητα για τις προσεχείς «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα."
Δίνουμε ΟΛΟΙ το αγωνιστικό μας παρόν.
ΔΕΝ επιτρέπεται να απουσιάσει ΚΑΝΕΙΣ.
Τιμούμε
την θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολωμού

Εμπνεόμαστε 
από την θυσία τους

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!


Υπάρχει μόνον ένας δρόμος για το μέλλον του Ελληνισμού: ΕΜΠΡΟΣ.
Αρκετά περιμέναμε από τους "σωτήρες" να λύσουν το κυπριακό, την εισβολή και την τουρκική κατοχή. 
Κάποιοι διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα.  Ας βαδίσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ΜΑΖΙ!
μέχρι το οδόφραγμα της τελευταίας χωρισμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. 
Μέχρι τα οδοφράγματα και τους τάφους των εθνομαρτύρων μας!



ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ!


Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Ακολουθεί συγκινητικό φωτογραφικό αφιέρωμα και αμέσως μετά η αναλυτική ενημέρωση για τις χθεσινές δράσεις στην Κύπρο από τους διοργανωτές.
















Η επιστροφή μας στην Κύπρο σήμανε και την έναρξη του τελευταίου σκέλους της Πορείας Ελευθερίας, καθώς το τέρμα της ήταν η Λευκωσία, εκεί που τελειώνει το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, αφού για να κινηθούμε στο ίδιο μας το νησί απαιτούνται ταξιδιωτικά έγγραφα.
Το πρωί έγινε παραλαβή των μοτοσικλετών από το λιμάνι Λεμεσού και η Πορεία Ελευθερίας ξεκίνησε για τον τελικό της προορισμό.
Σημειώνεται ότι στο λιμάνι μάς υποδέχθηκαν η μητέρα και η σύζυγος του Τάσου Ισαάκ, οι οποίες ακολούθησαν την Πορεία μέχρι το πέρας αυτής.


Καθ’ οδόν για Λευκωσία έγινε στάση στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από την Αναστασία Ισαάκ.
Επόμενος προορισμός ήταν ο Τύμβος Μακεδονίτισσας, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας.
Αργότερα, μεταβήκαμε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου κλείνοντάς το συμβολικά, ούτως ώστε να υπενθυμίσουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει τουρκική κατοχή και ότι οι βασικές μας ελευθερίες καταπατούνται.



Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους μοτοσικλετιστές στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου


Διαβάστε περισσότερα »
opaidagogos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Μιχαήλ Παλαιοπάνος
    Δηλ. αδελφοί Κύπριοι, φορέσατε τα τρύπια παντελόνια και νομίζετε ότι κάνατε τί;;. Ότι τιμήσατε τον Ισαάκ και τον Σολωμού;; Σας γελάσανε αν νομίζετε ότι έτσι τιμώνται οι ήρωες. Οι ήρωες τιμώνται με ηρωισμούς στην μάχη και με σεβασμό στην μνήμη τους. Με την ενέργειά σας απλά καθησυχάσατε τον πρόεδρο Αναν στασιάδη ότι δεν πρόκειται να κάνεται τίποτε άλλο και να του χαλάσετε την ησυχία του, τους ισχυρούς της γής ότι δεν έχετε σκοπό τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή να τους παλαίψετε στα ίσια, τους τούρκους από Λευκωσία μέχρι Προποντίδα ότι έγινε έγινε και κάθε χρόνο θα τους τρίβετε στην μούρη τους με πορείες διαμαρτυρίες ότι σας αδίκησαν. Ά, και τις προσωπικές σας ανησυχίες και τύψεις ότι κάνατε το καθήκον σας, και από αύριο και πάλι στις δουλειές του ο καθένας και όλα καλά μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα. Και πού θα πάει αυτό;;;Με ποιόν τρόπο παλεύεται ο τουρκοστρατός των 30.000 χιλιάδων ανδρών στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ, με πορείες διαμαρτυρίας μερικές ώρες μία φορά τον χρόνο;;;;
    Σας τα γράφω με πίκρα διότι κι εγώ είμαι έναςΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ δημοψήφισμα ψήφισα ΟΧΙ και ο Τσιπράχ Άξελ μου το έκανε ΝΑΙ, και δεν κουνήθηκε φύλλο, ούτε από μένα. Νέος μου στόχος να φτιάξω Έλληνες, όσους πιο πολλούς μπορώ. Και κάθετη αντίσταση σε κάθε επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.