Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (βίντεο)


gumushane-de-catisma-cikti-7291699

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολεμική ατμόσφαιρα στο Πόντο της Τουρκίας όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς αναζωπυρωθήκαν οι ένοπλες συγκρούσεις με διάφορες ανταρτικές ομάδες της περιοχής.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην περιοχή της Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και στην επαρχία Kürtün, στην τοποθεσία Üçtaş köyü, ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των αναρτών και ισχυρών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής.

Οι συγκρούσεις επεκταθήκαν στο φράγμα Yaşmaklı, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφοριες για θύματα ή τραυματίες από πλευράς του τουρκικού στρατού. Ο νομάρχης όμως της περιοχής, Ökay Memiş, έκανε λόγο για δυο νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και παράλληλα επεσήμανε τον κίνδυνο για επέκταση των συγκρούσεων και σε άλλες περιοχές του Πόντου, όπου όπως φαίνεται υπάρχει ατμόσφαιρα γενικού αναβρασμού.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της τοπικής Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, οι συγκρούσεις συνεχιστήκαν σε όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ και τις πρωινές ώρες ακούγονταν πυροβολισμοί στην γύρω ορεινή περιοχή. Συγκρούσεις έχουν σημειωθεί και στην περιοχή της Κερασούντος όπως δείχνει το βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιοτέρα στην περιοχή του Πόντου δρούσαν περί τις 5 ανταρτικές ομάδες, ενώ πρόσφατα το κουρδικό ΡΚΚ είχε ανακοινώσει ότι μεταφέρει τον εσωτερικό πόλεμο και στην περιοχή του Πόντου. Παράλληλα στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούνται τελευταία και άλλες ομάδες αυξάνοντας την ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφοι-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilaqdakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.