Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ( βίντεο)

ramadan

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Στην Τουρκία κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού ένας νεαρός άντρας κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για 9 ημέρες, μετά από επίθεση που δέχτηκε από έναν πιστό γιατί…κάπνιζε κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανίου.

Το θύμα, ο 23-χρονος Gokay Çetin, κάπνιζε σε εξωτερικό χώρο κατά την διάρκεια του διαλειμματος σε ένα κατάστημα ρούχων όπου εργαζόταν ως πωλητής. Ένας άγνωστος που περνούσε με μια μοτοσικλέτα σταμάτησε και τον έκανε παρατήρηση, λέγοντας του ότι δεν επιτρέπεται να καπνίζει στην διάρκεια του ραμαζανίου. Αλλά δεν αρκέστηκε στην παρατήρηση, όρμηξε επάνω του και του έδωσε μια ισχυρή γροθιά στο σαγόνι. Ο άτυχος έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος.
Μια βίντεοκάμερα κατέγραψε το περιστατικό που δείχνει τον Çetin να πέφτει και να χτυπά το κεφάλι του, αφού πρώτα γρονθοκοπήθηκε από τον άγνωστο άντρα. Το περιστατικό έγινε τις 26 Ιουνίου στην περιοχή Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη.
foto1
Τα τραύματα που υπέστη ήταν τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 9 ημέρες στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικές σκηνές από μουσουλμανικό ραμαζάνι που σύντομα θα τις απολαμβάνουμε και στην χώρα μας.

Κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου οι πιστοί παροτρύνονται για φιλανθρωπία και γενναιοδωρία «Μαθαίνουμε να δίνουμε, και όχι να λαμβάνουμε . Η στέρηση της τροφής, νηστεία (γνωστό και ως παρακάμπτοντας το μεσημεριανό γεύμα) μας κάνει να αισθανόμαστε τον πόνο των άλλων, και αυτό μας κάνει να θυμηθούμε τις ευλογίες της ζωής που εμείς συνήθως θεωρούμε δεδομένες».
Τα άτομα που νηστεύουν δεν πρέπει να φάνε πριν από το Ιφτάρ μόλις δύσει ο ήλιος, δεν κάνει να λένε ψέματα, να κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη άλλων, ή να κάνουν κάτι που είναι ηθικά λανθασμένο.
foto3
Αλλά… στην διάρκεια του ραμαζανίου το να σκοτώνουν απίστους, ή να εφαρμόζουν νομούς Σαρία είναι επιτρεπτό για τους μουσουλμάνους.
Ας δούμε λοιπόν τι κατορθώματα έκαναν οι μουσουλμάνοι φέτος:
Ramadan-Bombathon-2016
Τρόμος στο όνομα του Ισλάμ. 238 επιθέσεις , 1850 φόνοι.

Και μια άλλη…χαρακτηριστική είδηση από Τουρκία.
Ένας τούρκος ιμάμης συνελήφθηκε γιατί βρέθηκαν στον πρωκτό του… «κομμάτια από αγγούρι».
n_100894_1
Ένας ιμάμης από μια επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας είναι στο νοσοκομείο με “κομμάτια αγγούρι” στον πρωκτό του.
Ο 39-χρονος που εργάζεται ως ιμάμης στην Καισάρεια μπήκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Ιουνίου, με σοβαρό κοιλιακό πόνο και αιμορραγία.
gurke-photomakers
Η επίσημη διάγνωση για το περιστατικό ήταν «αιμορραγία στον πρωκτό από ξένο αντικείμενο».
Ο ιμάμης πήρε εξιτήριο στις 24 Ιουνίου μετά τη θεραπεία.
Αφότου η ιστορία έκανε τον γύρο στον τουρκικό τοπικό τύπο, ξεκίνησε έρευνα από το τοπικό υποκατάστημα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Diyanet στην οποία ο ιμάμης ήταν υπάλληλος.
Ο Ιμάμης αποπέμφθηκε από τα καθήκοντα του. Εντωμεταξύ οι γιατροί και οι υπάλληλοι του νοσοκομείου απειλήθηκαν γιατί δημοσιοποίησαν την είδηση.
Και ένα τελευταίο επεισόδιο στην περίοδο του ραμαζανίου που έγινε στο χωριό Busandha, στην περιφέρεια Λούουκα στην Ουγκάντα. Το θύμα ήταν ένα κοριτσάκι βρέφος μιας 24χρονης χριστιανής της Nabirye.
45557491_2172574
Η Nabirye είπε στα δικαστήρια ότι το μωρό δηλητηριάστηκε από την μουσουλμάνα πεθερά της, αφότου την επέπληξε γιατί… τάιζε το μωρό της κατά τη διάρκεια των ωρών νηστείας του Ραμαζάνι. Όπως ανέφερε στην κατάθεση της, η μουσουλμάνα πεθερά της, η Nubu Kiiza, «έφερε κάτι βότανα για το μωρό μου, τα έδωσα και η κατάσταση χειροτέρευε όσο περνούσαν οι ώρες, τέλος υπέκυψε το μωρό από δηλητηρίαση». Η πεθερά το μόνο που είχε να δήλωσει ήταν, ότι έπρεπε να τιμωρήσει το μωρό γιατί παραβίασε τους νόμους τις νηστείας.
Τα πεθερικά μουσουλμάνοι της Nabirye, η Nuru Kizza και ο σύζυγός της Σουλεϊμάν, οι οποίοι σκότωσαν το βρέφος εγγονή τους (Morning Star News).
Nubu-Kiiza-and-husband-Suleiman-parents-in-law-of-Christian-mother-who-lost-her-infant-daughter.-Morning-Star-News
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.