Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Παραιτήθηκε ο αρχηγός των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο


katehomena

Ο αρχηγός των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη Κύπρο, αντιστράτηγος, Ιλίας Μποζκούρτ παραιτήθηκε από τη θέση του σε μια κίνηση που η εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» χαρακτηρίζει έκπληξη, καθώς το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που είπαν στους πραξικοπηματίες ότι θα συνέχιζαν τα καθήκοντά τους εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πετύχαινε.

Όπως αναφέρει σήμερα η «Κίπρις Ποστασί», επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες, το όνομα του αντιστράτηγου Μποζκούρτ βρίσκεται στην 97η θέση της λίστας με τους 202 στρατηγούς που φέρονται να δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν την εκτέλεση των καθηκόντων τους και η στάση τους εκτιμήθηκε ως “αρμονική συνεργασία” με τους πραξικοπηματίες. Η εν λόγω λίστα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων στην Τουρκία που ερευνούν την υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
bozkurt_ilias
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι δύο ακόμη αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού, οι υποστράτηγοι Τατζί Κουρούλ και Σαντίκ Πιγιαντέ, διοικητές της 28ης και 29ης μηχανοκίνητης μονάδας αντίστοιχα απολύθηκαν από την τελευταία έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Κρίσεων στην Τουρκία.
Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι μετά τις συλλήψεις στην Τουρκία δύο αξιωματικών που διετέλεσαν στην “προεδρία” της “πολιτικής άμυνας” και ενός εκ των διοικητών των “δυνάμεων ασφαλείας” ως μελών της οργάνωσης FΕΤΟ, υπό σύλληψη τέθηκε επίσης στην Τουρκία ο πρώην “πρόεδρος” για 4 χρόνια της “πολιτικής άμυνας”, Αμπντουλάχ Μπαρουτσού, ο οποίος διετελούσε στην Άγκυρα ως Αντιστράτηγος, διοικητής των σχολών εκπαίδευσης του στρατού ξηράς και του δόγματος αρχηγίας (EDOK). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι κάποιοι ήθελαν να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες από τα κατεχόμενα στην Τουρκία την νύχτα της 15ης Ιουλίου, ωστόσο οι στρατιώτες που ενημέρωσαν με μηνύματα τις οικογένειές τους μεταπείσθηκαν και οι διοικητές που είχαν δώσει την εντολή για να μετακινηθούν στην Τουρκία, ξαφνικά χάθηκαν.
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στη δημιουργία της «πλατφόρμας στήριξης της Δημοκρατίας» που προέκυψε από την «ένωση» αγροτών, διοργανώνει στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 8 Αυγούστου συγκέντρωση «στήριξης της Δημοκρατίας».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.