Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


1897289_720x360

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι άμεσες επιπτώσεις από το αποτυχών πραξικόπημα στην Τουρκία και οι συλλήψεις στρατιωτικών εξαπλώνονται τώρα καις τον κατοχικό στρατό της βόρειας Κύπρου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Habertürk, κύμα συλλήψεων στρατιωτικών έχει εξαπολυθεί στα κατεχόμενα με άγνωστο μέχρι στιγμής τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων, με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες και στον Φετουλάχ Γιουλέν.
Οι πρώτες πληροφοριες αναφέρουν για την σύλληψη δυο ανωτέρων αξιωματικών στην κατεχομένη Λευκωσία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα. Μαζί με αυτούς συνελήφθη και ο Γενικός Διοικητής της Πολιτοφυλακής των κατεχομένων, συνταγματάρχης Fırat Alakuş. Επίσης στο σπίτι του στην Άγκυρα όπου βρίσκονταν αυτόν τον καιρό συνελήφθη και ο αξιωματικός Fatih Yarımbaş που επίσης ανήκει στον κατοχικό στρατό.
Άλλες πληροφορίες σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CHA κάνουν λόγο και για την σύλληψη άλλων τεσσάρων ανωτέρων αξιωματικών
Οι παρενέργειες του πραξικοπήματος συνεχίζονται και ακόμα δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.