Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΠΡΟ!

arkaan3_8a6dac2d6313b9424503

Γράφει ο Νϊκος Χειλαδάκης
Πραγματικός καταπέλτης κατά της Τουρκίας και της ισλαμικής κυβέρνησης του Ερντογάν, ήταν οι δηλώσεις εκπρόσωπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την συμπαράσταση των εκπροσώπων της ελεύθερης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο τουρκικός τύπος, τα τουρκοκυπριακά κόμματα, Yeni Kıbrıs Partisi, (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi και το συνδικάτο των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, «Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)» κατήγγειλαν την Τουρκία ότι συνεχίζει την εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου και ότι είναι το κυριότερο εμπόδιο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των τουρκοκυπριακών κομμάτων, Murat Kanatlı, Hamit Aygün, İzzet İzcan και ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Şener Elçi, εμφανίστηκαν στο ευρωκοινοβούλιο προσκεκλημένοι των ελληνοκυπριακών κόμματων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, όπου και μίλησαν κατηγορώντας την Τουρκία ότι μεταχειρίζεται το βόρειο τμήμα της Κύπρου σαν τουρκική αποικία και το πιο εντυπωσιακό, ότι η Τουρκία εφαρμόζει μια εκστρατεία πλήρης τουρκοποίησης των κατεχομένων κυνηγώντας όσους θέλουν να μιλούν ελληνικά, αλλάζοντας ελληνικά τοπωνύμια και συνεχίζοντας τον εποικισμό από την Ανατολία.
Οι εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων ζήτησαν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τον αγώνα τους για να μπορέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από την Τουρκία και να προωθήσουν την επίλυση του κυπριακού.
Εμείς τι θα κάνουμε σε αυτές τις καταγγελίες ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.