Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

1443728753578

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούν στην Συρία βομβάρδισαν τις τελευταίες μέρες τρεις φορές αμερικανικές θέσεις στην νότιο περιοχή της χώρας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται την αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal και τα οποία υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν για να πιέσουν τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους Ρώσους στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι βομβάρδισαν στις 16 Ιουνίου την περιοχή Al-Tanf στα σύνορα Συρίας Ιορδανίας όπου υπάρχει μια βάση Αμερικανών και Βρετανών που υποτίθεται ότι επιχειρούν να εμποδίσουν την διείσδυση ισλαμιστών απ την Ιορδανία στην Συρία. Ο βομβαρδισμός επαλείφθηκε 24 ώρες μετά. Στη συνέχεια στις 12 Ιουλίου λίγες μόλις μέρες πριν από το τουρκικό πραξικόπημα, οι Ρώσοι βομβάρδισαν στόχο 50 χιλιόμετρα μακριά από το Al-Tanf, θέσεις των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς.
fft16_mf7381055
Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την ρωσική βάση της Λαττάκειας και οι Ρώσοι δικαιολόγησαν την επέμβαση τους σε αιτήματα του αμερικανικού Πενταγώνου ότι επιχειρούσαν να βομβαρδίσουν δυνάμεις του ISIS που δρούσαν στην περιοχή.
Το θέμα έθιξε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζων Κέρυ, στην επίσκεψη του την περασμένη εβδομάδα στην Μόσχα, όπου όμως του ζητήθηκε με σαφή τρόπο από τους Ρώσους η άμεση συνεργασία των Αμερικανών στην καταπολέμηση της Al Nusra. Μάλιστα τέθηκε στον Αμερικανό το ζήτημα ότι φτάνει πια η υποκρισία στον εμφύλιο της Συρίας και ότι ή θα ενωθούν να πολεμήσουν τους Ισλαμιστές, ή οι Αμερικανοί θα συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν με όλες τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.