Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ για το Ιντσιρλίκ και νέα κυβίστηση Άγκυρας…

erdogan-obama

 Πήρε πίσω τα περί παραχώρησης της βάσης στη Ρωσία!
Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ είχαμε πριν από λίγο καθώς υπήρξε άμεση παρέμβαση από την Ουάσινγκτον προς την τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου.

Οι ΗΠΑ του τόνισαν σε όλους τους τόνους ότι είναι αδιανόητο να προσφέρει ΝΑΤΟϊκή βάση στον μεγάλο εχθρό την Ρωσία και ότι διαταράσσει το ενιαίο ΝΑΤΟϊκό δόγμα άμυνας.
Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να κάνει νέα διευκρινιστική δήλωση λέγοντας πως η Τουρκία δεν είπε ότι θα ανοίξει την βάση της στο Ιντσιρλίκ στην Ρωσία .
Αυτό που είπαμε λέει ο Μ.Τσαβούσογλου είναι ότι «η Άγκυρα είναι ανοιχτή σε συνεργασία με τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του ISIS».
«Δεν έκανα ποτέ τέτοιο σχόλιο. Εμείς είπαμε ότι θα συνεργαζόμασταν με όλους στον πόλεμο κατά του ISIS.
«Δεν έκανα κανένα σχόλιο για ρωσικά μαχητικά στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ».
Η Τουρκία βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς πλέον προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δύο υπερδυνάμεων με αμφίρροπα αποτελέσματα….
Ήδη στο RT γελάνε με την Άγκυρα και σχολιάζουν αρνητικά τις νέες κωλοτούμπες…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.