Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ «ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ada

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το χάος που επικρατεί αυτές τις μέρες στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας με τις χιλιάδες αλλεπάλληλες συλλήψεις σε όλη την επικράτεια ακόμα και υψηλότατων στελεχών, έχει σαν άμεση συνέπεια πολλοί στρατιωτικοί βαθμοφόροι να κρύβονται σε άγνωστα μέρη, συχνά με τις οικογένειες τους, ενώ άλλοι να έχουν κυριολεκτικά δραπετεύσει από τις μονάδες τους και να αναζητούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής.

Ήδη χτες, όπως έκανε γνωστό η τουρκική εφημερίδα Sabah, άγνωστος αριθμός αξιωματικών-πραξικοπηματιών που βρίσκονταν σε απομόνωση στο στρατιωτικό νοσοκομείο Gülhane, δραπετεύσαν και αναζητούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ανάμεσα τους ο συνταγματάρχης Πεζικού, Sadık K και ο ταγματάρχης Στρατοχωροφυλακής, İsmaıl D.
1469007142080
Παράλληλα και σε άλλες μονάδες του Στρατού, αλλά και του Ναυτικού και της Αεροπορίας στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, αναφέρθηκαν αλλεπάλληλες εξαφανίσεις -δραπετεύσεις στρατιωτικών που αναζητούνται με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα.
Οι τουρκικές αρχές αναζητούν ακόμη περί τους 20-25 άνδρες της επίλεκτης ομάδας των κομάντος «Μπορντό Μπερελί» που συμμετείχαν στο σχέδιο σύλληψης ή εκτέλεσης του Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ενώ αυτός βρίσκονταν σε ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας. Εκτιμάται επίσης πώς με τα 2 από τα 42 συνολικά ελικόπτερα που λείπουν από τα στρατόπεδα της Τουρκίας διαφεύγουν οι συγκεκριμένοι άνδρες.
Το συγκεκριμένο αυτό γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, οι οποίες παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και αυτό γιατί οι «Μπορντό Μπερελί» μπορούν να «διεισδύσουν» απέναντι στην Κω ή σε κάποιο άλλο νησί αναζητώντας καταφύγιο.
Αλλά γενικότερα δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με όλους αυτούς τους φυγάδες, πολλοί από τους οποίους όπως αναφέρεται θα επιδιώξουν ίσως και τις επόμενες ώρες να διαφύγουν από την Τουρκία καθώς απειλείται η ζωή τους και να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ κάποιος αριθμός αναμένεται να διαφύγει στην Συρία στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδoi και λιγότεροι στο Ιράκ
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς υπάρχει και το ζήτημα των λαθρό που άρχισαν να ξαναέρχονται από τις τουρκικές ακτές, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Αυτή η φράση κυκλοφορεί έντονα αυτές τις μέρες στην Τουρκία : Yunan adalarında aranıyorlar = Αναζητούνται στα ελληνικά νησιά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.