Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ… ΤΗΝ «ΣΚΙΑ» ΤΟΥ!


fft2mm7939589

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε κατάσταση ολικής καχυποψίας για όσους τον περιτριγυρίζουν έχει περιέλθει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και το προσωπικό του περιβάλλον, μετά τις αποκαλύψεις ότι η προσωπική του φρουρά και ο ίδιος ο αρχιυπασπιστής του, ο Ali Yazıcı ήταν με τους πραξικοπηματίες και σκόπευαν να τον δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αποφασίστηκε να γίνει εξονυχιστική ανάκριση σε όλο το στρατιωτικό περιβάλλον που περιέβαλλε τον Τούρκο πρόεδρο τον τελευταίο καιρό, καθώς συνεχώς αποκαλύπτονται και νέες διασυνδέσεις του με το πραξικόπημα, ενώ εκδόθηκε διαταγή για την ολοκληρωτική αλλαγή των ατόμων που θα αποτελούν την προσωπική του φρουρά.
Έτσι μετά την διάλυση της μέχρι τώρα προσωπικής του φρουράς, από εδώ και πέρα τον Ερντογάν και το προσωπικό του περιβάλλον θα τον φρουρούν επίλεκτη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, καθώς η αστυνομία στάθηκε πιο πολύ από όλα τα σώματα στο πλευρό του Τούρκου πρόεδρου.
Εντωμεταξύ καθημερινά γίνονται και νέες εντυπωσιακές συλλήψεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τελευταίο εντυπωσιακό επεισόδιο ήταν η σύλληψη το βράδυ της Τέταρτης του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναυάρχου Doğan Bozkurt.
tugamiral_dogan_ile_deniz_albay_ozturk_gozaltina_alindi_h319052_9142a
Η κατάσταση αυτή έχει αυξήσει στο έπακρο το καθεστώς μεγάλης καχυποψίας σε όλα τα επίπεδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς κανένας πια δεν εμπιστεύεται κανένα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.