Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Μολδαβία ζήτησε από το ΝΑΤΟ να εκδιώξει το ρωσικό στρατό από την Υπερδνειστερία




Ιούλιος 11, 2016.
Κατά την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο υπουργός Άμυνας της Μολδαβίας, Ανατόλι Σάλαρου, ζήτησε βοήθεια προς το κράτος του για να απαλλαγεί από τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία.
«Εδώ και 25 χρόνια, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας βρίσκονται παράνομα τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Κάνουμε έκκληση να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία μας, να μετατρέψουμε την αποστολή διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας σε μια πολυεθνική πολιτική αποστολή. Επιμένουμε, επίσης, στην απόσυρση από το έδαφος της Μολδαβίας των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες», είπε ο Σάλαρου.

Ο ίδιος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα ορίζει το κράτος ως μια ουδέτερη χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αντιπαράθεσης, χωρίς παρέμβαση στρατιωτικής δύναμης».
Πρόσθεσε ότι ‘το άλυτο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας και η ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων είναι μια συνεχής πηγή ανησυχίας για την Μολδαβία».
Στην ομιλία του, πρότεινε επίσης, να διατηρηθούν ως το 2019 οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα, «οι οποίες θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου στρατιωτικής εκπαίδευσης (βάση).
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μολδαβός υπουργός Άμυνας, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.