Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ : ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ


φοτο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άμεση παρέμβαση στις εξελίξεις από τον πρώην πρωθυπουργό και απομακρυθέντα απο τον Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο τουρκικό κανάλι Habertürk, την Δευτέρα 18 Ιουλίου, προειδοποίησε ότι επίκειται και άλλο πραξικόπημα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος προσωπικά.

Αναφερόμενος στην βραδιά του πραξικοπήματος, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν σίγουρος πως το πραξικόπημα θα αποτύχει, (?) και αισθάνθηκε υπερήφανος που ο λαός απέτρεψε την επιτυχία του κινήματος.
Εκείνο το βράδυ, όπως ανέφερε, είχε πάει στο υπουργείο Εξωτερικών, παλιό του στέκι, και απο εκεί παρακολούθησε τις εξελίξεις. Αν επιτύχαινε το πραξικόπημα, δήλωσε στο τουρκικό κανάλι, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ άσχημη ακόμα και για την ακεραιότητα της Τουρκίας.
Εκείνο όπως που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι η δήλωση του ότι βάσει αποκλειστικών πληροφοριών που διαθέτει είναι σχεδόν σίγουρος ότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να εκραγεί και άλλο πραξικόπημα, γι’ αυτό και κάλεσε τον λαό να είναι σε επιφυλακή.
Τώρα αν οι δηλώσεις αυτές είναι «μαϊμού» για να διευκολύνει τις εκκαθαρίσεις, ή αν πράγματι στο στράτευμα η κατάσταση είναι ακόμα συγκεχυμένη, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, όπως ερώτημα είναι και ποιος είναι τώρα ο ρόλος του Νταβούτογλου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.