Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

«Εξαφανίστηκαν» 15.000 μετανάστες από τα hotspots!!!


HOTSPOTS

Την «εξαφάνιση» 12.000-15.000 προσφύγων επιβεβαιώνει με δήλωσή του στον «Ε.Τ.» ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέας Βουδούρης λέγοντας ότι «ο πραγματικός αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα είναι γύρω στις 45.000 καθώς ένα μέρος τους έχει άτυπα φύγει από τη χώρα».

Με βάση την εκτίμηση που στηρίζεται στα δεδομένα της διαδικασίας προκαταγραφής, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας διαψεύδει τόσο τις καθημερινές ανακοινώσεις του Συντονιστικού της κυβέρνησης που αναφέρονται σταθερά σε πάνω από 57.000 πρόσφυγες όσο και τον προϊστάμενό του αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, ακόμη και στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη (Σκάι), αναφέρθηκε σε «60.000 ανθρώπους, ένα νούμερο που μπορούμε να διαχειριστούμε».
«Δεν γίνεται να προχωρήσουμε με ψέματα» λέει ο κ. Βουδούρης σχολιάζοντας τον κίνδυνο που αφορά περικοπή κονδυλίων. Πώς, εξηγεί όμως ο ίδιος, το γεγονός η κυβέρνηση να χορηγεί εδώ και μήνες ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων;
Ο κ. Βουδούρης αποδίδει το ζήτημα στη μη εφαρμογή του νόμου 4375 που ψηφίσθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος ενέτασσε όλες τις δομές φιλοξενίας στη δική του Γραμματεία και τις στελέχωνε με σταθερό προσωπικό διοίκησης αντί για «άτυπους προσωρινούς συντονιστές». Ο γενικός γραμματέας παραπέμπει για τη μη εφαρμογή του νόμου στον προϊστάμενό του αναπληρωτή υπουργό Γ. Μουζάλα.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.