Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Οι κούρδοι στη Β Συρία έδωσαν γη και ύδωρ και….. μαύρο χρυσό στις ΗΠΑ: 2 αμερικανικές βάσεις σε Κομπάνι, Rmeilane (Hasaka),250 αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων,45 πεζοναύτες αμερικανοί ναρκοαλιευτές,αμερικανικά ελικόπτερα και μαχητικά,στρατιωτικοί σύμβουλοι,πετρέλαιο


Cygyugu

Οι κούρδοι έδωσαν γη και ύδωρ και μαύρο χρυσό στους αμερικανούς.Ξεπουλούν το συριακό έδαφος και υπέδαφος στην παγκοσμίως  μεγαλύτερη αποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική δύναμη με αμφίβολα ανταλλάγματα.Δίνουν τη συριακή γη για αμερικανικές βάσεις σε Ηasaka και Κομπάνι, κάνουν τη Β Συρία στρατόπεδο αμερικανικό με αμερικανικές ειδικές δυνάμεις,αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους,αμερικανούς πεζοναύτες,αμερικανούς ναρκοαλιευτές,αμερικανικά ελικόπτερα,αμερικανικά μαχητικά; αμερικανικές βάσεις ……..

Yπήρχαν 45 πεζοναύτες του αμερικανικού στρατού στην πόλη της Hasaka και την περιφέρεια της με το πρόσχημα ότι εργάζονται για την αποναρκοθέτηση του εδάφους.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν 250 στρατιωτικούς συμβούλους των ειδικών δυνάμεωνστη ΒΑ Συρία και έστειλαν αεροπλάνα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους.
Η τηλεόραση του CNN ανακοίνωσε ότι οι αμερικανοί εκκένωσαν κάποιες στρατιωτικές υποδομές που είχαν αναπτυχθεί όχι μακριά από τις ζώνες που βομβάρδισε η συριακή αεροπορία στην περιοχή της Hasaka.Boeing CH-47 Chinook
Υπήρχε μεγάλη μονάδα κούρδων ενόπλων γύρω από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τον κατέλαβαν καθώς ήταν ένας από τους πρώτους στόχους τους και δεν υπήρχε επαρκής φύλαξη.Είναι στα 30 χλμ από την πόλη και τον ήθελαν για να τον παραδώσουν ως βάση στους αμερικάνους.
Ανέφερε το afp 23/1/16: « Εδώ και 3 μήνες και περισσότερο οι αμερικανοί προετοιμάζουν την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής βάσης στο Abou Hajar στο Ν του Rmeilane » στην επαρχία της Hassaké (ΒΑ) πλούσια σε πετρέλαιο είχε αναφέρει στο AFP μια συριακή στρατιωτική πηγή διευκρινίζοντας τότε ότι οι κούρδοι του (YPG) και δεκάδες αμερικανοί ειδήμονες συμμετέχουν στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
« Το αεροδρόμιο του Rmeilane είναι σχεδόν έτοιμο, η πίστα προσγείωσης διευρύνθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες « , προσθέτει το OSDH, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό εδρεύουν αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.Οι στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έφθασαν το Νοέμβρη για να εκπαιδεύσουν τους κούρδους. « Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και οι στρατιωτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Rmeilane ως μια έδρα απ΄όπου ελικόπτερα εφορμούν στις εμπόλεμες ζώνες ανέφερε στο AFP πηγή ασφαλείας.
Το sputnik 7.3.16 σημειώνει: Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την κατασκευή της αεροπορικής βάσης Rmeilan στη Β Συρία σε περιοχή που ελέγχουν οι κούρδοι και προχώρησαν στην κατασκευή και δεύτερης βάσης στα ΝΑ του Kobanéαναφέρει το Reuters στα συροτουρκικά σύνορα.Δεκάδες ειδήμονες και αμερικανοί τεχνικοί ενέχονται και σε αυτό το σχέδιο:
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.