Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Aποκάλυψη: η τουρκική επιχείρηση στη Συρία όφειλε ν΄αρχίσει πριν 2 χρόνια.


Η Άγκυρα προσανατολιζόταν να λανσάρει μια στρατιωτική επιχείρηση στο Β της Συρίας εδώ και πριν 2 χρόνια και πλέον αλλά την καθυστέρησε αρχικά λόγω της αντιπολίτευσης οπαδών του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen στο εσωτερικό του στρατού  και έπειτα εξ αιτίας της κρίσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

« Ήμασταν έτοιμοι να εξαπολύσουμε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία πριν 2 και πλέον χρόνια.Τον Ιούνη του 2015 η Τουρκία συζήτησε με τους συμμάχους της της διεθνούς συμμαχίας συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ για μια χερσαία επιχείρηση για την απελευθέρωση της Jarablos από την ISIS.
Αλλά κάποιοι διοικητές στρατιωτικοί προσκείμενοι στον Gulen ανέφεραν μια έλλειψη στρατιωτικών ικανοτήτων γι αυτή την επέμβαση και έτσι εξηγείται η καθυστέρηση « , μετέφερε η Hurriyet.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ρόλος κλειδί στην καθυστέρηση της όλης επιχείρησης διαδραματίστηκε από τον στρατηγό Semih Terzi, διοικητή της α΄ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού που σκοτώθηκε κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ένας άλλος λόγος που εξηγεί την καθυστέρηση είναι η επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 το Νοέμβρη.
« Μετά την καταστροφή του ρωσικούα εροσκάφους το Νοέμβρη του 2015 έγινε πρακτικά αδύνατο να θέσουμε σ΄εφαρμογή τα σχέδιά μας λόγω της έλλειψης αεροπορικής υποστήριξης. Καμιά ευκαιρία δεν παρουσιάστηκε μέχρι την πρόσφατη προσέγγιση με τη Ρωσία « ,ισχυρίστηκε η πηγή.
Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν ευνοικές για την επιχείρηση αυτή το 2015. » Το αρχικό τους επιχείρημα ήταν ότι ο αριθμός των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης δεν ήταν επαρκής για την απελευθέρωση της Jarablos κι άλλων ζωνών στη Β Συρία « ,ανέφερε η πηγή.27-08-2016 almanar
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.