Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΜΕΣΩ…ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

putin_ticarette_lira_ve_ruble_kullanmaliyiz_h116146_64422

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πρόταση του Ρώσου προέδρου στον Ταιγίπ Ερντογάν απειλεί να φέρει ισχυρό πλήγμα στην ήδη προβληματική αμερικανική οικονομία αν γίνει τελικά δεκτή από την Τουρκία και να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα τις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός τύπος, (Sabah), ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Τούρκο συνάδελφο του στο τελευταίο ταξίδι του Ερντογάν στην Ρωσία να προχωρήσουν στις μεταξύ τους συναλλαγές με το ρωσικό ρούβλι και την τουρκική λίρα καταργώντας το αμερικανικό δολάριο που μέχρι σήμερα μονοπωλεί τις διεθνείς οικονομικές πράξεις.
Η πρόταση αυτή έπεσε σαν «βόμβα» στην τουρκική αντιπροσωπεία η οποία ήταν τελείως απροετοίμαστη να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά το έθεσε προς διαβούλευση. Προφανώς η Άγκυρα θα θελήσει την πρόταση αυτή να την διαπραγματευτεί για περισσότερα οφέλη προς την δική της πλευρά.
Ο Πούτιν υποστήριξε ότι έτσι θα ωφεληθεί και η ρωσική και η τουρκική οικονομία και το κυριότερο, θα αποδεσμευτούν από κάθε αμερικανική οικονομική εξάρτηση.
Φυσικά στις ΗΠΑ δεν καλοδέχτηκαν αυτή την πρόταση και μάλλον το… φύσανε και δεν κρυώνει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.