Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΓΚΡΟΜ! (βίντεο)

23

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο υπασπιστής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συνταγματάρχης Ali Yazıcı που συνελήφθηκε για συμμέτοχη του στο πραξικόπημα, αποκαλύπτει την πραγματικότητα για το αποτυχών πραξικόπημα που έχει εγείρει πολλές εκδοχές το γιατί απέτυχε και το τι επακολούθησε.

Όπως αναφέρεται σε μια εντυπωσιακή ομολογία του ο υπασπιστής του Ερντογάν μιλώντας στον βασικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Şeref Malkoç, υποστηρίζει ότι σίγουρα ο Ερντογάν κάτι ήξερε ότι ετοιμάζονταν εναντίον του, γι’ αυτό και ετοίμαζε ένα μεγάλο πογκρόμ στις ένοπλες δυνάμεις στις κρίσεις του Αυγούστου που τις περίμενε με αδημονία.
Το ότι υποπτεύονταν και τον ίδιο αποδεικνύεται, όπως αναφέρει ο Ali Yazıcı, φάνηκε από το γεγονός ότι τους τρεις τελευταίους μήνες τον είχε απομακρύνει σχεδόν από όλα τα καθήκοντα του, αλλά δεν τον έδιωχνε, προφανώς για να μην δώσει υποψίες στους πραξικοπηματίες ότι γνώριζε εν μέρει τα σχέδια τους.
Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι όταν έφυγε από την Άγκυρα για την Μαρμαρίδα, μια εβδομάδα πριν εκραγεί το πραξικόπημα, δεν τον πήρε μαζί του παρά του ότι το τυπικό το προϋπόθετε και τον κράτησε μακριά του στην Άγκυρα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται με νόημα, αν ο Ali Yazıcı βρίσκονταν στην Μαρμαρίδα στο πλευρό του Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, τότε θα… είχαμε πολύ πιο εντυπωσιακές σκηνές από την επιχείρηση δολοφονίας του.
Ο Ερντογάν ήξερε και είχε στήσει την μεγάλη παγίδα, αλλά κάπου του «ξέφυγε» γιατί δεν είχε υπολογίσει την έκταση που θα έπαιρνε το πραξικόπημα γι’ αυτό και για λίγες ώρες παίχτηκε το μέλλον του.
Αυτό τον έχει κάνει κυριολεκτικά έξαλλο και το σχεδιασμένο πογκρόμ που είχε ετοιμάσει έχει πάρει πλέον την μορφή ολοκληρωτικού διωγμού σε όλα τα επίπεδα της τουρκικής κοινωνίας, ενώ δεν διστάζει να απειλεί τους πάντες και τα πάντα σε διεθνές επίπεδο.
Να δούμε που θα καταλήξει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.