Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία τώρα παραδέχεται συμμετοχή Άσαντ σε μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία
Αύγουστος 20, 2016.
Άγκυρα.
Οι τουρκικές αρχές αφήνουν ανοικτή τη συμμετοχή του προέδρου Μπασάρ Άσαντ σε μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, Μπινάλι Γιλντιρίμ, κάνοντας μια σημαντική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Ωστόσο, ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι στο μέλλον ο Άσαντ δεν μπορεί να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον η Τουρκία θα ενεργοποιηθεί περισσότερο για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και τόνισε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να συμβάλλει ουσιαστικά στο τέλος της αιματοχυσίας και στην αποτροπή του διαμελισμού της Συρίας.
Τόνισε, ακόμη, ότι η Τουρκία προτίθεται να σταματήσει τις προσπάθειες των Κούρδων για αυτονόμηση στο συριακό έδαφος που βρίσκεται στα τουρκικά σύνορα.
Σημειώνεται ότι στο τελικό πρωτόκολλο κατά τον γύρο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τον περασμένο Απρίλιο μεταξύ των πολιτικών μερών της Συρίας, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.