Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


1280224_620x410
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θάρρος στην δεδομένη συγκυρία με ένα ανεπανάληπτο κύμα συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων σε όλη την Τουρκία, να σταθεί κάποιος απέναντι στον Ερντογάν και να κατακρίνει δημόσια όλη αυτή την κατάσταση.

Αυτό το τόλμησε η Τουρκάλα τραγουδίστρια, Sıla Gençoğlu, 36 ετών, που τόλμησε να σνομπάρει δημόσια την μεγάλη συγκέντρωση της νίκης κατά των πραξικοπηματιών στο Yeni Kapı της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα με περισσό θάρρος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συμμετείχε όπως πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, αποστόμωσε το ακροατήριο λέγοντας πως… «δεν έχω υποχρέωση να δώσω εξηγήσεις για την στάση μου σε κανένα.»
1470896684600
Όσον αφορά το πραξικόπημα, δήλωσε πως είναι ενάντια σε κάθε κίνημα κατάλυσης της δημοκρατίας αλλά δεν είναι και υπέρ αυτής της κατάστασης με τέτοια συλλαλητήρια θριάμβου που δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία.
Φυσικά οι δηλώσεις της και η στάση της ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ χαρακτηρισμοί όπως αισχρή, άθλια, κλπ, δίνουν και παίρνουν χωρίς όμως να την πτοήσουν και να αλλάξει την θέση της.
Πραγματικά θαρραλέα στάση σε μια χώρα που οι καταδόσεις είναι στην ημερησία διάταξη, καθημερινά ένστολοι σέρνονται ρακένδυτοι σε βασανιστήρια και μόνο ότι κάποτε μπορεί να είχες κάποια σχέση με ένα από τα ιδρύματα του Γκιουλέν, αρκεί για να σε κλείσουν αμέσως στα τουρκικά μπουντρούμια.
Εμείς, της βγάζουμε το καπέλο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.