Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΑΓΩΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


ba5d68fb4a7b1ea66f669606166ef7a5_XL

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σκληρή ανακοίνωση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, κ Παυλόπουλου στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου, για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας και για το κάλεσμα του στην Τουρκία  να ζητήσει συγγνώμη για τα θύματα της γενοκτονίας.

edf1e23532a98eb84f925e6262b6cc29
Όπως αναφέρεται, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι οι δηλώσεις αυτές είναι δημαγωγικές και βλάπτουν ουσιαστικά τις σχέσεις των δυο χωρών, ενώ έκανε και αναφορά για την απαγόρεψη της λειτουργίας στη Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας που έθιξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Απέδωσε δε αυτές τι δηλώσεις σε… φανατικούς ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους, (μονό που δεν τις χαρακτήρισαν και…ρατσιστικές) και ότι διαπνέονται από μίσος για τον τουρκικό λαό και την θρησκεία του ενώ απείλησε ότι αν συνεχίσουμε έτσι τότε, «θα… έχουμε κακά ξεμπερδέματα!».
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.