Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΓΙΟΚ!


k_30000200_30agustosresimleri5

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Τουρκία στις 30 Αυγούστου με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια η επέτειος της μεγάλης νίκης του Κεμάλ κατά των Ελλήνων στο μικρασιάτικο μέτωπο και η απαρχή της φρικτής σφαγής της Σμύρνης.

Παλαιοτέρα υπήρχαν και χαρακτηριστικές εκδηλώσεις μίσους, όπως ότι πήγαιναν στην παραλία της Σμύρνης και αφού έκοβαν καρπούζια τα πετούσαν στην θάλασσα για να αναπαραστήσουν την σφαγή των Ρωμιών και τον πνιγμό τους στα νερά της Σμύρνης, ανυπεράσπιστοι από την τουρκική θηριωδία παρά την παρουσία δεκάδων ξένων πολεμικών πλοίων που παρακολουθούσαν αδιάφορα.
Φέτος για πρώτη φορά μετά τα γνωστά γεγονότα με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Fikri Işık, ματώνονται οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις καθώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και ανά πάσα στιγμή δεν αποκλείεται κάθε «ενδεχόμενο», στην γενικότερη αστάθεια που έχει επικρατήσει στην Τουρκία.
fikri-isik-640x360
Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς δημοσίους παράγοντες που την εκφράζουν με μηνύματα στο διαδίχτυο και με ερωτήσεις προς το υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.