Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ» ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

652_320_411f4955-suriyede-kimyasal-silah-kullanildi

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αφού πέρασε η πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής-εκδρομής στην περιοχή Cerablus της Συρίας, αρχίζει και διαγράφεται όλο και πιο πολύ πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων του τουρκικού στρατού όχι μόνο με τους Κούρδους, αλλά και με το στρατόπεδο που στηρίζει την Δαμασκό, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης για τους Τούρκους.

Έτσι μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις του καθεστώτος Άσαντ για την τουρκική εισβολή που έγινε χωρίς να ειδοποιηθεί η Δαμασκός, η Άγκυρα διαβλέποντας ότι επέρχεται σύγκρουση, ξαφνικά ανακάλυψε ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίει στις πολεμικές συγκρούσεις χημικά όπλα, (μια παλιά αμερικανικής εμπνεύσεως ιστορία για να ενοχοποιηθεί ο Άσαντ κατά το παράδειγμα του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ ) και για τον λόγο αυτό θα πρέπει σύμφωνα με τους Τούρκους να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Συρίας.
Η δήλωση αυτή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθε σε μια πολύ θερμή συγκυρία την ώρα που συνεχίζεται η τουρκική εισβολή στο συριακό έδαφος, ενώ άρχισαν να διαφαίνονται οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις κατά της εισβολής από πλευράς Ρωσίας και Ιράν.
Η Άγκυρα μάλιστα επικαλείται παλαιές διεθνείς αναφορές του ΟΗΕ που τώρα τις έβγαλε από το «ντουλάπι», για να τεκμηριώσει τις κατηγορίες της ότι θα πρέπει να καθίσει στο σκαμνί ο Άσαντ και το καθεστώς του.
Να δούμε πως θα συνεχιστεί όλη αυτή η ιστορία που άνοιξε η Άγκυρα με την τουρκική εισβολή στην Συρία και ποιος τελικά θα… καθίσει στο σκαμνί!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.