Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-ΦΥΓΑΔΕΣ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ!

rus_basini_banglades_teki_bir_turk_diplomat_rusya_ya_kacti_h138711_dc710

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια είδηση που κυκλοφορεί στα τουρκικά ΜΜΕ έχει θορυβήσει τους Τούρκους, καθώς μπορεί να προκαλέσει καινούργια προβλήματα με την Ρωσία ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου, δήλωσε πως η Άγκυρα πρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti, Τούρκοι διπλωμάτες μαζί με τις οικογένειες τους από την τουρκική πρόβεια του Μπαγκλαντές κατέφυγαν στην Ρωσία όπου και ζητούν πολιτικό άσυλο.
Την είδηση μετέδωσες πρώτη η βρετανική Daily Starη οποία, όπως ανέφερε, σύμφωνα με αποκάλυψη ανωνύμου Τούρκου διπλωμάτη τρεις διπλωμάτες της τουρκικής πρεσβείας του Μπαγκλαντές ενώ ανακληθήκαν από τις υπηρεσίες τους και τα διαβατήρια τους ακυρωθήκαν, προφανώς αισθανόμενοι τον κίνδυνο που διατρέχουν, το έσκασαν και κατέφυγαν στην Ρωσία όπου και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Το θέμα ήδη έχει πάρει διαστάσεις καθώς άλλες πηγές αναφέρουν και για άλλους διπλωμάτες που κατέφυγαν στην Ρωσία, ενώ κύμα διαφυγής Τούρκων διπλωματών παρατηρείται και σε άλλες χώρες. Το ζήτημα όμως με την Ρωσία είναι πολύ λεπτό καθώς συμπίπτει με την μεγάλη προσπάθεια του Ερντογάν να επαναπροσεγγίσει την Μόσχα μετά από μήνες κρίσης στις σχέσεις των δυο χωρών
Πάντως κατάφερε συν τοις άλλος, να διαλύσει και τις διπλωματικές του υπηρεσίες. Συγχαρητήρια του!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.