Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ…

57b6fba9c03c0e2ef8ed0c72

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ατέλειωτα κομβόι από δεκάδες χιλιάδες από τις περιοχές πέριξ της πόλης του Menbiç, όπου προελαύνουν οι Κούρδοι, κατευθύνονται προς την συνοριακή με την Τουρκία πόλη Cerablus της Συρίας με απώτερο σκοπό να περάσουν τα σύνορα προς την ασφαλή τουρκική πλευρά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των προσφύγων, που αρχίζει και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις με απρόβλεπτες γενικότερες συνέπειες και για την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων με την άμεση στήριξη των Αμερικανών έχει σαν αποτέλεσμα οι μάχες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα τουρκικά σύνορα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής κατευθύνονται προς την Τουρκία.
Ανάμεσα τους, όπως αναφέρεται, πρέπει να βρίσκονται και χιλιάδες μαχητές του ISIS που καλυπτόμενοι από το κομβόι των προσφύγων επιδιώκουν να περάσουν στην τουρκική πλευρά και από εκεί έχοντας τουρκική στήριξη να προωθηθούν προς την Δύση.
57b7287667b0a9304080f53d
Η κατάσταση επιδεινώνεται και από τους βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας στις κουρδικές θέσεις, ενώ όπως είναι γνωστό βομβαρδίστηκε και η αμερικανική βάση του Haseke με αποτέλεσμα την άμεση αμερικανική αντίδραση, εξέλιξη που ελλοχεύει τον κίνδυνο η σύρραξη να πάρει γενικευμένες διαστάσεις με μια κατάσταση όλοι εναντίον όλων.
Το πρόβλημα για εμάς είναι που θα πάνε όλη αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες που ο Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την Ευρώπη.
Το σίγουρο είναι πως το πρόβλημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο εγγύς μέλλον.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.