Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΓΥΡΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΠΡΙΓΚΗΠΟ ?


050820160102238875803_7

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η εντυπωσιακή αποκάλυψη από μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ, ότι τις παραμονές του πραξικοπήματος είχαν συγκεντρωθεί σε γνωστό ξενοδοχείο της νήσου Πρίγκηπος Κωνσταντινουπόλεως, ομάδα επίλεκτων στελεχών των ΗΠΑ που όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, συνδέονται με την CIA.

Συγκεκριμένα στην ομάδα μετείχαν οι :
Ellen Laipson : πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, ειδικός αναλυτής των εξελίξεων της Μέσης Ανατολής και μέλος του Συμβουλίου Πληροφοριών του προέδρου Ομπάμα κατά την περίοδο 2009-2013.
Ali vaez : Διευθυντής της Τράπεζας Πληροφοριών του αμερικανικού Κέντρου Woodrow Wilsonm Center, διευθυντής της Διεθνής Ομάδας Κρίσεων, εδικός για θέματα Ιράν και του Κέντρου Κρίσεων της Κωνσταντινούπολης.
Mesut Karokhall : Υψηλόβαθμο στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικής του πανεπιστήμιου της Βόννης και του Liaison Center του Αφγανιστάν ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής. Βρέθηκε στην Τουρκία από τις 14 έως τις 18 Ιούλιου όποτε και αναχώρησε.
Samir Sumaidaie : Πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Βαγδάτη επί Σαντάμ Χουσεΐν όπου και διοργάνωσε της ιρακινή αντιπολίτευση. Ήρθε στις 15 Ιουλίου και αναχώρησε στις 19.
Marwa Daoudy : Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής και Διεθνών Σχέσεων, συγγραφέας μελέτης περί ασύμμετρων απειλών από χώρες Συρία, Ιράκ και Τουρκία. Ήρθε στις 15 αναχώρησε στις 19 Ιουλίου.
Sylvia Tiryaki : Σλοβάκα πολιτική αναλύτρια ειδική στις σχέσεις Παλαιστινίων -Ισραήλ. Τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν στην Αρμενία. Ήρθε στις 14 και αναχώρησε στις 28 Ιουλίου
Ahmed Morsy : Μέλος του αμερικανικού Ιδρύματος Σκέψης Carnegie, ειδικός στα θέματα δημοκρατίας και διεθνούς δικαίου. Ακαδημαϊκός. Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Αιγύπτου, Ιράν και ΗΠΑ. Ήρθε στις 15 και αναχώρησε στις 19 Ιουλίου.
Ellie Geranmayeh : Ειδικός Αναλυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ειδικός σε θέματα Ιράν, Σαουδικής Αραβίας και Μέσης Ανατολής, ήρθε στις 14 και είναι άγνωστο το που βρίσκεται.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.