Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η Κορσική και πάλι συζητά για ανεξαρτησία Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν το κλείσιμο όλων των φονταμενταλιστικών τζαμιών





Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν το κλείσιμο όλων των φονταμενταλιστικών τζαμιών


Η Κορσική σχεδιάζει διαμαρτυρίες, εάν οι γαλλικές αρχές δεν εγκρίνουν ψήφισμα του τοπικού κοινοβουλίου, που αναφέρεται στο κλείσιμο όλων των φονταμενταλιστικών τζαμιών στο νησί.
Το επόμενο βήμα θα είναι η αρχή μιας εκστρατείας για την ανεξαρτησία του νησιού από τη Γαλλία.
Αυτό αναφέρει η Λάουρα – Μαρία Πόλι από το κόμμα «Ελεύθερη Κορσική» σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ‘Ισβέστια’.
Μετά τις περιφερειακές εκλογές το 2015, και την άνοδο των υποστηρικτών για αυτονομία και ανεξαρτησία της Κορσικής, οι σχέσεις με το Παρίσι βρίσκονται σε ένταση.
Οι εκλεγέντες στο τοπικό Κοινοβούλιο από τα εθνικιστικά κόμματα δήλωσαν μετά τις αναφερόμενες εκλογές ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νησιού, αλλά το θέμα θα λυθεί σταδιακά μέσω μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση των κύριων αιτημάτων των Κορσικανών.
Οι Κορσικανοί ζητούν εκπαίδευση στη γλώσσα τους, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την επικράτηση του όρου «Κορσικανός» ( και όχι Γάλλος) για τους κατοίκους.
Οι γαλλικές αρχές χαρακτήρισαν τα αιτήματα ως απαράδεκτα.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.