Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

H Kίνα θέλει να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές της σχέσεις με τη Συρία



Η Κίνα επιθυμεί να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές της σχέσεις με τη Συρία μεταφέρει το επίσημο πρακτορείο της ασιατικής υπερδύναμης επικαλούμενο έναν υπεύθυνο κινέζο της άμυνας που επισκέφθηκε τη Συρία. O Guan Youfei, Διευθυντής του Γραφείου Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον  υπουργό Άμυνα της Συρίας Fahad Jassim al–Freij αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας το Xinhua.

Ο Guan δήλωσε ότι η Κίνα έχει διαδραματίσει με συνέπεια ένα θετικό ρόλο στο ν΄ασκεί πιέσεις για μια πολιτική επίλυση στη Συρία.
 « Ο στρατός της Κίνας και της Συρίας έχουν παραδοσιακά μια σχέση φιλίας και ο κινέζικος στρατός θέλει να συνεχίσει να ενδυναμώνει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία με το συριακό στρατό», δήλωσε ο Guan Youfei που συναντήθηκε με τονFahad Jassim al–Freij.Οι 2 άνδρες ανέφεραν το θέμα της εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού και « κατέληξαν σε μια συμφωνία » στη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας από το κινέζικο στράτευμα  προσθέτει το ειδησεογραφικό χωρίς να διοχετεύει λεπτομέρειες.
Η Κίνα ανησυχεί για τους  Uighurs, έναν κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό πληθυσμό από τη Δ περιοχή της χώρας την Xinjiang που αρκετεοί από αυτούς κατέληξαν αφού ταξίδεψαν παράνομα μέσω ΝΑ Ασίας και Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ να πολεμούν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. reuters ouest-france
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.