Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Πολεμικά ανακοινωθέντα από Ερντογάν: θα μείνουμε στη Β Συρία όσο χρειαστεί κατά ISIS και κούρδων….


armée turque
H Toυρκία έστειλε σήμερα άλλα 4 τανκ στην περιοχή της συριακής Jarablos που κατέλαβε μαζί με τους αντάρτες του FSA και με την υποστήριξη των αεροπλάνων της αμερικανικής  συμμαχίας. Φωτογράφος του AFP στα τουρκοσυριακά σύνορα πιστοποίησε την είσοδό τους. .

Η Τουρκία εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει για όσο καιρό είναι απαραίτητο την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία κατά των τζιχαντιστών της ISIS και των κούρδων εξεγερμένων μετά από μοα επίθεση που διεκδικήθηκε από το  (PKK) που προκάλεσε το θάνατο 11 ατόμων σήμερα.
Αυτή η επιχείρηση αυτοκτονίας που στόχευε την αστυνομική διεύθυνση στο Cizre, πόλη παραμεθόριας επαρχίας σε Συρία και Ιράκ επέρχεται  2 ημέρες μετά την αρχή της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων ελίτ επί συριακού εδάφους υποστηριζόμενων από θωρακισμένα και πολεμική αεροπορία της συμμαχίας.
.Ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η επίθεση που διαπράχθηκε στην επαρχία Sirnak δεν επιφέρει παρά την ενδυνάμωση της αποφασιστικότητας της χώρας του να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε Τουρκία και εξωτερικό.
« Από την αρχή υπερασπσιτήκαμε το αναπόσπαστο της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.Υπερασπιζόμεστε επίσης την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας  « ,  δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Binali Yildirim την ώρα που προβαίνει σε κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας με το στρατό του. « Ο σκοπός αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης (PKK) είναι να σχηματίσει ένα κράτος μέσα στις χώρες (Συρία και Ιράκ). Δεν θα το πετύχουν ποτέ « , ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
« Θα συνεχίσουμε μέχρι την εκρίζωση της Daech κι άλλων τρομοκρατικών στοιχείων « ,πρόσθεσε. lefigaro, Reuters
Την ίδια στιγμή συναντιούνται στη Γενεύη Κέρρυ Λαβρόφ Μιστούρα σε μια προσπάθεια για επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων για συριακό.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.