Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Kαι κούρδοι εναντίον κούρδων στη Β Συρία: το ΥPG συνέλαβε αρκετά μέλη των κουρδικών κομμάτων PDKS,KNC-ENKS……


-
Kαι κούρδοι εναντίον κούρδων στη Β Συρία…..Οι δυνάμεις ασφαλείας των Asayesh του Κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που είναι συνυφασμένο με το YPG συνέλαβαν πολλά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν της Συρίας (PDKS) στο Afrin στην επονομαζόμενη Rojava στη Β Συρία την Κυριακή.

Το PDKS σε ανακοινωθέν του αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του PYD από το πρωί ως το μεσημέρι πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι στο Afrin απαιτώντας η νεολαία της πόλης να ενταχθεί στο YPG,” που είναι η ένοπλη πτέρυγα του PYD.Επιπρόσθετα οι Asayesh συνέλαβαν αρκετά μέλη του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου (KNC-ENKS) στο Afrin.
Πηγές σημειώνουν ότι απελευθέρωσαν κάποιους που συνέλαβαν την Κυριακή.Στο χωριό Basla στην περιοχή Sherawa του Afrin, το PYD καταζητούσε άτομα και τα συνελάμαβανε. Αυτοί συνέλαβαν αρκετά μέλη του PDKS, συμπεριλαμβανομένων των Khabat Hussein, Esmael Maamo, Mustafa Kurba, Azad Bri. Μόνο 2 από αυτούς αφέθηκαν ελέυθεροι.
Το PDKS προειδοποίησε ότι οι συλλήψεις “δεν θα υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον του κουρδικού λαού.”  Ζήτησε δε από διεθνείς οργανισμούς  και άλλα μέρη ν΄ ασκήσουν πίεση στο  PYD για την απελευθέρωση των μελών.Στις 15 Αυγούστου οι  Asayesh στο Grekelake περιοχή του Qamishli στη ΒΑ Συρία συνέλαβαν 2 μέλη του πολιτικού Γρφαείου και 3 μέλη της εκτελεστικής ηγεσίας κι άλλα 13 μέλη του PDKS
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι Asayesh συνέλαβαν τον Ibrahim Biro, επικεφαλή του KNC-ENKS στο Qamishli στην επαρχία της Hasaka και τον Hassan Salih, αναπληρωτή επικεφαλή του Kurdish Union Party in Syria (PYKS).
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.