Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Τώρα OHE και Λευκός Οίκος καλούν τον Άσαντ ν΄απολογηθεί για χημικά …στο Ιντλίμπ…για να ισοσκελίσουν τη συνδρομή τους στην τουρκική εισβολή,κατοχή στη Συρία


onu_usa

Ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη δήλωσε πλέον είναι αδύνατο ν΄αρνηθεί ότι η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών μετά από μια έκθεση του ΟΗΕ που στοχοποιεί το συριακό κράτος και αφού η αμερικανική εκτελεστική εξουσία ζήτησε από τον Bachar el-Assad ν΄απολογηθεί.

Αμερικανοί και ο Διεθνής Οργανισμός που εδρεύει στη Ν Υόρκη στοχοποιούν τώρα τη Συρία για την υποτιθέμενη χημική επίθεση για να ισοσκελίσουν την βάρβαρη κατοχή συριακού εδάφους από τους Τούρκους στη Β Συρία με συνδρομή αμερικανικών δυνάμεων. »Είναι πλέον αδύνατο ν΄αρνηθούμε ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση κατά εξακολούθηση του αερίου του χλορίου ως ένα όπλο κατά λαού του « , δήλωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, Ned Price.
« Θα εργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας για ν΄απολογηθεί κυρίως ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. »Μια έρευνα του ΟΗΕ κατηγορεί το συριακό στρατό ότι πραγματοποίησε τουλάχιστον 2 επιθέσεις χημικές στη Συρία και ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε αέριο μουστάρδας σύμφωνα με έκθεση που το AFP εξασφάλισε την Τετάρτη.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι στρατιωτικά συριακά ελικόπτερα εκτόξευσαν αέριο χλορίου σε 2 τοποθεσίες της επαρχίας του Idleb (ΒΔ), στο Talmenes στις 21 Απριλίου 2014 και  Sarmin 16.3.2015. Μια έρευνα συντονισμένη των Ηνωμένων Εθνών και της οργάνωσης για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC) συμπέρανε ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού ευθύνονται για 2 τοξικές επιθέσεις και η ISIS για 1 στη Συρία.Έφθασαν δηλ.στο σημείο να πουν ότι η ISIS και οι τζιχαντιστές είναι λιγότερο επικίνδυνοι από το συριακό στρατό και κράτος.
Σε μια έκθεση η επιτροπή έρευνας που σχηματίστηκε με την ομοφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποδίδει τα συμπεράσματά της από έκθεση που διενήργησε εδώ κι 1 χρόνο σε 9 περιπτώσεις επιθέσεων σε 7 περιοχές της Συρίας όπου μια έρευνα του OIAC είχε ήδη διαγνώσει ότι χημικές ουσίες είχαν πιθανώς χρησιμοποιηθεί.
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας οφείλουν να συζητήσουν την έκθεση την επόμενη εβδομάδα.Η έκθεση ενοχοποιεί τη Συρία για χημικές επιθέσεις στο Idlib, σε Talmenes στις 21.4. 2014 και  Sarmine στις 16.3. 2015 και το Ισλαμικό Κράτος για χημική επίθεση στη Marea, στο Χαλέπι στις 21 Αυγούστου  2015.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.