Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ria Novosti/ Hasaka πολιτικός ειδήμονας συριακού χριστιανικού κινήματος: οι κούρδοι ευθύνονται,οι αμερικανοί τους έβαλαν για αντιπερισπασμό στο Χαλέπι.Η Ρωσία θ΄απαιτήσει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους αλλιώς θ΄αλλάξει στάση απέναντί τους.


1003124692

Αυτοί που ευθύνονται για τις συγκρούσεις στην πόλη  Al-Hasaka, στη Β Συρία είναι οι κούρδοι αυτοί προκάλεσαν το στρατό με την υποστήριξη των ΗΠΑ δήλωσε ο πολιτικός εμπειρογνώμονας επικεφαλής του πατριωτικού συριακού χριστιανικού κινήματος « Surya al-Umm » ο Γιώργος Malkun.

« Οι αμερικανοί ωθούν τα τσιράκια τους (τους κούρδους) να δυσκολέψουν την κατάσταση στην Al-Hasaka γιατί θέλουν να εκτονωθεί η πίεση από το στρατό κατά των μαχητών στο Χαλέπι » δήλωσε στο RIA Novosti τηλεφωνικά ο κ. Malkun.
Σύμφωνα με τον ειδήμονα το συριακό ΓΕΣ είναι έτοιμο για τέτοιου είδους προβοκάτσιες αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν.« Οι κούρδοι θεώρησαν ότι ο στρατός θ΄απαντήσει ως συνήθως με συμβατικό τρόπο στην πρόκληση και ότι θα μπορούσαν να πάρουν αυτό που θέλουν αλλά η αεροπορία βομβάρδισε 6 από τις θέσεις τους » δηλώνει ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του πατριωτικού κινήματος την πιο μεγάλη απειλή την υφίσταται ο χριστιανικός πληθυσμός της  El Hasaka, καθώς οι κύριες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης όπου ζουν οι χριστιανοί.
Κατά τον ειδήμονα μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Al-Hasaka η Μόσχα ίσως θα ζητήσει από τους κούρδους ν΄αποφασίσουν ποιον θα πολεμήσουν.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αν οι φιλοαμερικανοί κούρδοι επιλέξουν τη στρατηγική μιας τέτοιου είδους συμπεριφοράς, η Ρωσία θα επιλέξει μια άλλη στρατηγική απέναντί τους.
Το συριακό ΓΕΣ με ανακοινωθέν του δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πόλη της Al-Hasaka και επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού. RIA Novosti 20.8.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.