Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τις Αμερικάνικες Εκλογές έρχονται τα 12 ναυτικά μίλια στο ΑΙΓΑΙΟ;


%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-14

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ερντογάν τα βρήκε με τον Πούτιν και η αγωνία των Δυτικών για τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειος έχει κτυπήσει κόκκινο.
Πως λοιπόν μπορείς να εξασφαλίσεις τον έλεγχο αυτού του στρατηγικού δίαυλου την στιγμή μάλιστα που έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας;

Μήπως αν χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν το όπλο που λέγεται « κυριαρχικά δικαιώματα των 12 ΝΑΥΤΙΚΏΝ μιλίων στο ΑΡΧΙΠΈΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ» ;
Και πάμε σε αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας…
Απο το Casus belli του Τουργκούτ Οζάλ την δεκαετία του 80 στο Casus belli των μνημονίων και της προσφυγικής κρίσης στην δεύτερη χιλιετία.
Και όλα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους με την ρήση –εκπονηθέν από παλαιά σχέδιο που αποκάλυψε ερήμην της γλώσσας ο Τουργκούτ Οζάλ “δεν χρειάζεται πόλεμος με την Ελλάδα για την εκ νέου κατάκτηση της αλλά μόνο η βαθμιαία και μεθοδευμένη αποστολή 3-4 εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων”
Και όμως ο χωροφύλακας της Ανατολικής Μεσογείου , η Τουρκία, κατάντησε στις μέρες μας λαθροδιακινητής και σωματέμπορας αθώων ψυχών με το αζημίωτο φυσικά.
Ένας παππούλης μου είπε τις προάλλες κάτι πολύ χαρακτηριστικό
-ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ παιδί μου παίζει με τον Ερντογάν στην παράταση , μέρες θα είναι , μήνες , μια φορά ο χρόνος αυτός δεν βγαίνει και θα μπει αυτογκόλ.
Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν τις φοβίες τους
«Ο συνταγματάρχης ε.α. Ατίλα Ουγκούρ δήλωσε στο τουρκικό τύπο ότι «μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τον «εφησυχασμό» της νίκης που βιώνουμε, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για μια δεύτερη προσπάθεια».
Αυτά τα λόγια του εν αποστρατεία Τούρκου συνταγματάρχη, αναφέρονται σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα Yeni Safak.
Ο ίδιος αξιωματικός «έδωσε» διορία μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου , δύο με δυόμισι μήνες, για να υπάρξει μια νέα προσπάθεια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ στην Τουρκία από τον στρατό βέβαια.
Εκτιμά δε ότι ενδεχομένως τον Νοέμβριο του 2016 θα μπορούσε να επιχειρηθεί εκ νέου ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.» pronews.gr/portal 26 Σεπτεμβρίου 2016
Τα ξένα δημοσιεύματα από καιρό έχουν προδιαγράψει τις εξελίξεις.
«Το δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας Independent, που αναδημοσιεύεται στην τουρκική Cumhurriyet, έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας γιατί περιγράφει τα σταδιακά βήματα με τα οποία η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ» του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 01/08/2016 pronews.gr/portal
Οι ΑΓΙΟΙ μας μίλησαν πριν πολλά χρόνια για αυτά.
Μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στις 10 Ιανουαρίου 1992
«ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μια συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικάνους» Καραφείζης Βασίλειος, Ταξίαρχος ε.α, Διδυμότειχο Έβρου. Σελ. 417
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση
Ο Γεωπολιτικός σχεδιασμός της διάλυσης της Τουρκίας τελεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό και το θηρίο του νεοθωμανισμού όπου «νάναι χράπ και ξεψυχάει».
Μπορεί να γλύτωσε το καλοκαίρι με το πραξικόπημα μαριονέτα και να ζει με την παράταση του χρόνου μέχρι τις Αμερικανικές Εκλογές, αλλά το σχέδιο δουλεύει …
Λίγο πριν το πρώτο τουρκικό πραξικόπημα ένα αξιόλογο άρθρο καθόριζε το γεωπολιτικό πλαίσιο των ανησυχιών των Δυτικών.
«Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της αμερικανικής διπλωματίας σε Αθήνα και Άγκυρα, αυτό που πιθανότατα έρχεται είναι ένα ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, προκειμένου οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειος.
Τι φοβούνται οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί από την πρωτοφανή ελληνική «κατατονικότητα» απέναντι στη θρασύτατη Τουρκία του Προέδρου της, Recep Tayyip Erdoan, του οποίου οι πειρατικές τακτικές βρίσκουν ανταπόκριση πλέον μόνο μέσα στη θεσμική καρικατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν θορυβηθεί από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπου κινείται στα όρια της διπλωματικής ανοχής και που δεν εντάσσεται σε καμία λογική διεθνοπολιτικών συμφερόντων, άρα και σε κανένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί τους. Επίσης έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος. Κυρίως όμως φοβούνται ότι την κατάσταση θα σπεύσει -ακούσια ή εκούσια- να εκμεταλλευτεί η Ρωσία και να βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση το ΝΑΤΟ. * Ο κ. Βασίλης Κοψαχείλης είναι διεθνολόγος, σύμβουλος εκτίμησης γεωπολιτικών κινδύνων.
Greek Citizen greekcitizen.pblogs.gr http://www.liberal.gr/Πέμπτη 05 Μαΐου 2016, 00:06
Τελικά ο Ερντογάν τα βρήκε με τον Πούτιν και η αγωνία των Δυτικών για τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειος έχει κτυπήσει κόκκινο.
Πως λοιπόν μπορείς να εξασφαλίσεις τον έλεγχο αυτού του στρατηγικού δίαυλου την στιγμή μάλιστα που έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας;
Μήπως αν χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν το όπλο που λέγεται « τα κυριαρχικά δικαιώματα των 12 ΝΑΥΤΙΚΏΝ μιλίων στο ΑΡΧΙΠΈΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ» ;
Καιρός να ακούσουμε από την τηλεόραση, αυτό που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.»
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ: Αγαπητοί μου θα μπορούσα να κάνω μια γεωπολιτική ανάλυση «σκέτο-νέτο » δίχως αναφορές στους Αγίους Πατέρες μας, αλλά πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό όταν οι ΑΓΙΟΙ μας τα προείπαν αυτά πριν πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.