Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ…ΑΓΚΥΡΑ

12053_rusya-dan-ankara-ya-kritik-uyari

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Andrey Karlov, εμφανίστηκε δημόσια και απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση πρώτα προς την τουρκική πλευρά για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία με την επονομασία  «Ασπίδα του Ευφράτη», ότι παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια προς τις ΗΠΑ, ότι προσπαθεί με ψεύτικα στοιχεία να ενοχοποιήσει την Ρωσία για την πρόσφατη επίθεση στο κονβόι βοηθείας προς τον πληθυσμό του πολιορκούμενου Χαλεπιού.

23144
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, που παρουσίασε στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας που κατέγραψαν την επίθεση στο κονβόι, η επίθεση αυτή έγινε από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία, με συνέπεια να βρουν τον θάνατο άμαχοι, ενώ η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ στους πολιορκούμενους.
Εκείνο όμως που θόρυβε τους Τούρκους ήταν η σαφή ρωσική προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σταματήσει να προχωρεί προς τα νότια, αφ’ ενός γιατί θα υποστεί τις «συνέπειες» και αφ’ ετέρου να σταματήσει να βοηθά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που πολεμούν το συριακό καθεστώς.
Προς δε τους Αμερικανούς, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι αν δεν καθίσουν στο τραπέζι να συνεννοηθούν με τους Ρώσους για να προστατέψουν την συριακή ακεραιότητα και να νικήσουν τους Τζιχαντιστές, τότε θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες στον συριακό εμφύλιο, που θα επηρεάσουν αρνητικά όλη την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, σύμφωνα και με τους Τούρξκους, υπαινίχτηκε ακόμα και… ρωσοαμερικανική σύγκρουση μέσα στην Συρία.
Φαίνεται πως η Αρκούδα μετά από μια περίοδο ηρεμίας, άρχισε πάλι να δείχνει τα δόντια της.
RUSYA’ DAN TÜRKİYE’ YE KRİTİK SURYE YARISI = ΚΡΙΣΙΜΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
ENDİŞELEYİZ… = ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.