Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

rus-turistler-biz-sizi-cok-ozledik

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια ξαφνική κίνηση η Τουρκία, προσδοκώντας να προσελκύσει τα εκατομμύρια Ρώσων τουριστών που φέτος λόγω της ρωσοτουρκικής κρίσης δεν πήγαν για διακοπές στην Τουρκία, προχωρεί στην κατάργηση της βίζα εισόδου διευκολύνοντας καθοριστικά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Τουρκία, χτυπώντας τις ανταγωνίστριες χώρες, κυρίως την Ελλάδα.

Ενώ η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αδυνατεί να καταργήσει την βίζα εισόδου προς την χώρα μας των Ρώσων τουριστών, ένα στοιχείο αποτροπής μεγάλου τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία, οι Τούρκοι ελεύθεροι από αυτές τις δεσμεύσεις προχωρούν στο αυτονόητο, την κατάργηση της βίζας από την Ρωσία προς την χώρα τους.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Ρωσία είναι η επόμενη χώρα μετά τις Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γεωργία, Σουηδία, Ιταλία, ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και Ελλάδα, συνολικά 14 χώρες, που καταργείται η βίζα και η είσοδος στην Τουρκία επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας.
Η απόφαση αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη μετά την μεγάλη ζημία εκατομμυρίων δολαρίων που έπαθε ο τουρισμός στην Τουρκία το φετινό καλοκαίρι, εξ’ αιτίας των γνωστών γεγονότων.
Το σίγουρο είναι πως η απόφαση αυτή θα πλήξει καίρια τον ελληνικό τουρισμό που προσδοκεί σε μεγάλο μέρος στους Ρώσους τουρίστες, που τώρα θα προτιμήσουν μαζικά την Τουρκία για τις διακοπές τους.
Βλέπετε εμείς είμαστε… «προνομιούχοι» γιατί ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρομάρα μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.