Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Συμφωνία που ορίζει ρωσικός στρατός να επιτηρεί τα συροτουρκικά συνοριακά περάσματα…..


4bk6b04a0263719457_800C450

Ρώσικος στρατός στα τουρκικά σύνορα; Το ιρανικό parstoday αναδημοσιεύοντας 3.9.16 την ανάλυση του AsSafir για μια ενδεχόμενη συροτουρκική συμφωνία Χαλέπι αντί Κούρδων αναφέρει ότι αυτήν την Κυριακή στη Δαμασκό θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση τετραμερής με τη συμμετοχή Ιράν,Ιράκ,Συρίας ,Τουρκίας.
Οι αραβικές πηγές μιλούν για μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ σύριων και τούρκων που έγκειται στο γεγονός ότι οι τελευταίοι δεσμεύονται να κλείσουν τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών στο Χαλέπι και απαντούν θετικά στο αίτημα της Μόσχας να υποβάλει τα συνοριακά περάσματα  υπό την επιτήρηση ρώσων αξιωματικών και μονάδων του ρωσικού στρατού. Αυτή η συμφωνία θάβει ουσιαστικά τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Άγκυρας στο Χαλέπι. Αλλά οι αμερικανοί;
H τουρκική στάση στην τελική θα εξαρτηθεί από την κουρδική πολιτική της  Washington. Το ευμετάβλητο των τούρκων είναι δεδομένο και κυρίως το ότι η Τουρκία τρέφει φόβο για το θυμό της  Washington.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.