Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εξτρεμιστές στη Συρία επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των ΗΠΑ


Οι εξτρεμιστές στη Συρία επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των ΗΠΑ

Ο Jürgen Todenhöfer μιλά με διοικητή της εξτρεμιστική ομάδας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνεργασία του Ισλαμικού κράτους με τους Αμερικανούς
Ανώτερος διοικητής του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στη Συρία, επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν έμμεσα τις ανταρτικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης του Άσαντ στη Συρία, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα της Κολωνίας «Kölner Stadtanzeiger».

«Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιπολίτευση είναι παρούσα, αλλά όχι άμεση. Υποστηρίζουν τις χώρες που μας στηρίζουν. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν την υποστήριξη. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όπλα υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες λόγω των πυραύλων TOW που λάβαμε και ήρθαμε σε μια ισορροπία με το καθεστώς εξαιτίας αυτών των πυραύλων. Επίσης λάβαμε άρματα μάχης από τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών», δήλωσε ο Αμπού αλ Έζ (Abu Al Ezz).
Ο εξτρεμιστής ηγέτης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να πέσει το καθεστώς του Άσαντ και να ιδρυθεί ένα ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία».
«Εμείς είμαστε τμήμα της Αλ Κάιντα αλλά παρόλο αυτό μας στηρίζει και το Ισραήλ, γιατί βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και την Χεζμπόλα».
Θα τονίσει ακόμη:
«Η Αμερική έχει αλλάξει γνώμη σχετικά με εμάς. Πρώτα ήμασταν μια ομάδα με το ‘Ισλαμικό κράτος’, αλλά το Χαλιφάτο έχει χρησιμοποιηθεί προς όφελος των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, για πολιτικούς λόγους και έφυγε από εμάς. Επίσης, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες του ‘ισλαμικού κράτους’ συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Εμείς ως Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, έχουμε τις δικές μας ιδέες».
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.